Gå till innehåll

Croatia Airlines återvänder till Stockholm Arlanda - lanserar ny direktlinje till Split i sommar

2022-04-05, kl. 11:14

Det kroatiska flygbolaget Croatia Airlines möter efterfrågan på solresor och återvänder efter en tids uppehåll till Stockholm Arlanda Airport med en ny direktlinje till populära semesterorten Split under sommarsäsongen.

Det kroatiska flygbolaget Croatia Airlines möter efterfrågan på solresor och återvänder efter en tids uppehåll till Stockholm Arlanda Airport med en ny direktlinje till populära semesterorten Split under sommarsäsongen.

Under ett antal år fram till 2019, flög Croatia Airlines direkt mellan Stockholm Arlanda och Zagreb, Kroatiens huvudstad tillika största stad. Nu återvänder flygbolaget med en ny reguljärlinje och erbjuder under sommarsäsongen direkttrafik till landets näststörsta stad Split, beläget på en halvö vid Adriatiska havet.

Med start den 10 juni, kommer Croatia Airlines att trafikera sträckan mellan Stockholm Arlanda (ARN) och Split Airport (SPU) två gånger i veckan på fredagar och söndagar fram till slutet av september. Biljetter finns till försäljning.

Om Croatia Airlines
Croatia Airlines är Kroatiens största flygbolag och har sin bas i huvudstaden Zagreb. Croatia Airlines är medlem i flygbolagsalliansen Star Alliance. För att minska flygindustrins inflytande på de globala klimatförändringarna följer Croatia Airlines EU:s ”European scheme of Trade of CO2 Emission (ETS)”. De har uppgraderat sin flotta och tillämpat förfaranden som minskar förbrukningen av bränsle och koldioxidutsläpp, samt upprättat ett regelbundet uppdaterings- och rapporteringssystem för övervakning av koldioxid-utsläpp.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.