Gå till innehåll

Eurowings lanserar direktflyg till Düsseldorf från Kiruna och Luleå

2022-03-10, kl. 07:00

Med start lagom till jul kommer Lufthansagruppens tyska lågprisbolag, Eurowings, under vintersäsongen att flyga direkt från Kiruna och Luleå till sitt nav i Düsseldorf.

Med start lagom till jul kommer Lufthansagruppens tyska lågprisbolag, Eurowings, under vintersäsongen att flyga direkt från Kiruna och Luleå till sitt nav i Düsseldorf.

Med start i december 2022 kommer Eurowings att flyga direkt från Kiruna till Düsseldorf en dag i veckan och från Luleå två dagar i veckan. Flygbolaget erbjuder sedan december 2021 direktflyg från de två svenska destinationerna till Stuttgart under vintersäsongen. Nu väljer flygbolaget att till nästa säsong i stället erbjuda direktflyg till och från Düsseldorf, där de har sitt huvudnav i Tyskland.

Att resa direkt till och från Düsseldorf medför att resenärerna smidigt kan ta del av Eurowings stora linjenätverk vidare ut i Tyskland och världen. Det innebär också ett större upptagningsområde och därmed fler potentiella resenärer då man via Düsseldorf får tillgång till en tätbefolkad del av Tyskland och den holländska marknaden.

De senaste åren har tyskar, näst efter norrmännen, varit destinationen Swedish Laplands mesta internationella besökare sett till antalet gästnätter. Mellan åren 2013 och 2019 ökade de tyska gästnätterna med nästan 40 procent.

De två direktflygen ger möjligheter för lokala besöksnäringsföretag och internationella researrangörer att paketera rundresor där gästen kan flyga in via exempelvis Luleå, resa runt och uppleva olika delar av destinationen för att sedan flyga hem via Kiruna, eller vice versa. Med två avgångar i veckan via Luleå Airport skapas ytterligare affärsmöjligheter samt ökad flexibilitet för in- och utresande. Linjen kommer också att uppskattas av det lokala näringslivet och boende i regionerna som kan flyga direkt från Luleå och Kiruna till Tyskland.

Mellan 24 december 2022 - 25 mars 2023 kommer Eurowings att trafikera Kiruna Airport (KRN) – Düsseldorf Airport (DUS) en gång i veckan på lördagar med flygplanstypen A320. Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik från Kiruna Airport: swedavia.se/kiruna.

Mellan 22 december 2022 – 23 mars 2023 kommer Eurowings att trafikera Luleå Airport (LLA) –Düsseldorf Airport (DUS) två gånger i veckan på torsdagar och söndagar med flygplanstypen A320. Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik från Luleå Airport: swedavia.se/lulea.

Om Eurowings
Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern. Flygbolaget erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare till och från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen.

Eurowings arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd. Med partners som myclimate och Compensaid arbetar flygbolaget för att minska och kompensera för koldioxidutsläpp, och bland annat erbjuder de passagerarna möjligheten att köpa biobränsle för sin resa. För biljetter och mer information om flygbolaget: eurowings.com

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/kiruna/infor-din-resa eller swedavia.se/lulea/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se, eller Kiruna respektive Luleå flygplats:

Kiruna Airport
Andreas Fredriksson, Flygplatschef, på telefon 010-109 46 01

Luleå Airport
Ann-Christin Viklund, Flygstationschef, på telefon 070-214 47 69