Gå till innehåll

Eurowings satsar vidare på Arlanda med ytterligare direktlinjer till Cypern och grekiska övärlden över sommarsäsongen

2022-02-23, kl. 11:08

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknadens reslust och utökar med ytterligare två direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda till den grekiska ön Mykonos och Larnaca på Cypern.

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknadens reslust och utökar med ytterligare två direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda till den grekiska ön Mykonos och Larnaca på Cypern.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I samband med sommarprogrammet 2022, planerar det tyska lågprisbolaget att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda i slutet av mars. I dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln som de nu återupptar i slutet av maj. Etableringen innebär att de initialt erbjuder 16 Europa-destinationer, varav ett antal är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

Eurowings adderar nu ytterligare två direktlinjer till Larnaca, på Medelhavets tredje största ö Cypern, och Mykonos, omgivet av egeiska havet i den populära grekiska övärlden. Mykonos är idag otrafikerad och blir ett tillskott till Arlandas destinationsutbud.

Med start den 1 maj 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Larnaca International Airport (LCA) på Cypern två gånger i veckan på onsdagar och söndagar.

Med start den 21 maj 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Mykonos International Airport (JMK) med en veckovis avgång på lördagar.

Utöver de befintliga linjerna till Düsseldorf och Hamburg samt de två nya linjerna till Larnaca och Mykonos, lanserar Eurowings också direkttrafik till Alicante (ALC), Barcelona (BCN), Berlin (BER), Birmingham (BHX), Heraklion (HER), Köln (CGN), Malaga (AGP), Nice (NCE), Palma de Mallorca (PMI), Prag (PRG), Rhodos (RHO) och Rom (FCO) med flygstart i vår från basen som invigs den 27 mars.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

Om Eurowings
Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern.

Eurowings arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd. Med partners som myclimate och Compensaid arbetar flygbolaget för att minska och kompensera för koldioxidutsläpp, och bland annat erbjuder de passagerarna möjligheten att köpa biobränsle för sin resa.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 0 00 eller press@swedavia.se.