Gå till innehåll

Eurowings utökar linjenätet ytterligare på Arlanda –lanserar direktlinjer till Grekland och Köln inför sommaren

2022-01-14, kl. 11:01

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och Stockholmsregionen och utökar tillgängligheten med ytterligare tre Europalinjer från Stockholm Arlanda. Linjerna till Köln, Kreta och Rhodos som lanseras i början av sommaren blir ett tillskott till linjenätverket som lanseras i samband med den nya basen.

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och Stockholmsregionen och utökar tillgängligheten med ytterligare tre Europalinjer från Stockholm Arlanda. Linjerna till Köln, Kreta och Rhodos som lanseras i början av sommaren blir ett tillskott till linjenätverket som lanseras i samband med den nya basen.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I samband med sommarprogrammet 2022, planerar det tyska lågprisbolaget att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda i slutet av mars. Etableringen innebär att de initialt placerar 5 flygplan på Arlanda och lanserar ett tjugo-tal nya Europa-destinationer, varav ett antal destinationer är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. I dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln som de nu återupptar i slutet av maj. Eurowings adderar ytterligare två destinationer och lanserar direktlinjer till Kreta och Rhodos i den populära grekiska övärlden lagom till sommarsäsongen.

Med start den 20 maj 2022 återstartar Eurowings linjen till tyska Köln som pausats på grund av pandemin. Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Cologne Bonn Airport (CGN) trafikeras direkt tre gånger i veckan på måndagar, fredagar och söndagar.

Med start den 31 maj 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Diagoras Airport (RHO) på Rhodos direkt två gånger i veckan på tisdagar och lördagar.

Med start den 2 juni 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Heraklion International Nikos Kazantzakis Airport (HER) i Kretas största stad direkt två gånger i veckan på torsdagar och lördagar.

Utöver de befintliga linjerna till Düsseldorf och Hamburg samt de tre nya linjerna till Köln, Heraklion och Kreta har Eurowings också lanserat direkttrafik till Alicante (ALC), Barcelona (BCN), Berlin (BER), Birmingham (BHX), Faro (FAO), Gdansk (GDN), Köpenhamn (CPH), Malaga (AGP), Nice (NCE), Palma de Mallorca (PMI), Prag (PRG), Pristina (PRN) och Rom (FCO) med flygstart i vår.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern. De arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd och för att minska koldioxidutsläppen.

Swedavias bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 0 00 eller press@swedavia.se.