Gå till innehåll

Norwegian adderar ytterligare trafik på Arlanda – lanserar tre nya direktlinjer till populära semesterresmål

2022-02-24, kl. 08:15

Norwegian fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar ytterligare tre nya Europalinjer från Stockholm Arlanda Airport. Flygbolaget möter den stora efterfrågan på solresor genom att addera trafik till Antalya, Thessaloniki och Mykonos. Med de nya förbindelserna kommer Norwegian att i sommar erbjuda 57 direktlinjer från den återöppnade basen på Arlanda.

Norwegian fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar ytterligare tre nya Europalinjer från Stockholm Arlanda Airport. Flygbolaget möter den stora efterfrågan på solresor genom att addera trafik till Antalya, Thessaloniki och Mykonos. Med de nya förbindelserna kommer Norwegian att i sommar erbjuda 57 direktlinjer från den återöppnade basen på Arlanda.

Norwegian fortsätter sin satsning i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I april, i samband med starten av sommarprogrammet 2022 planerar flygbolaget att åter öppna sin bas. I januari erbjöd Norwegian 15 destinationer från Stockholm Arlanda, inkluderat inrikes destinationerna Umeå, Luleå och Kiruna, och kommer i sommar att erbjuda totalt 57 linjer från Arlanda, varav ett antal är nya för flygplatsen och kompletterar flygplatsens övriga destinationsutbud.

Lagom till midsommar lanserar nu Norwegian direktlinjer till Grekland och Turkiet, populära turistdestinationer dit många även reser för att besöka släkt och vänner.

- Det är naturligtvis riktigt goda nyheter att Norwegian, som är en av våra största kunder, satsar vidare i Sverige och fortsätter att utöka linjeutbudet och tillgängligheten från Stockholm Arlanda i takt med att reslust och efterfrågan ökar igen, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Turistorten Antalya i sydvästra delen av Turkiet är populär från Sverige och den nästa största turkiska destinationen från Arlanda. Med den nya linjen blir det första gången Norwegian erbjuder reguljär trafik till Turkiet. Andra operatörer på sträckan är Pegasus Airlines och Sun Express och till sommaren också Turkish Airlines.

Mykonos, också en populär turistort från Sverige, ligger omgivet av egeiska havet i den grekiska övärlden. Mykonos är sedan 2018 otrafikerad från Arlanda, men kommer under sommaren att erbjudas av både Norwegian och tyska Eurowings.

Greklands nästa största stad Thessaloniki är liksom övriga destinationer ett välbesökt semesterresmål från Sverige under sommaren, men det finns också en stor efterfrågan på direkttrafik från resenärer med syftet att besöka familj och vänner. Sedan i höstas trafikerar både Ryanair och SAS sträckan.

- Nu när vi äntligen kan resa och mötas igen så ökar antalet flygresor i rask takt. Vi på Swedavia, tillsammans med flygbranschen arbetar aktivt för att påskynda utvecklingen av fossilfritt flyg, och vi vill upplysa våra resenärer om att man kan hjälpa till genom att köpa biobränsle för att reducera utsläppet och klimatavtrycket från sin egen resa. Det gör man via vår samarbetspartner Fly Green Fund eller direkt via sitt flygbolag, många erbjuder möjligheten idag, avslutar Charlotte Ljunggren.

Mellan 10 juni – 13 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Mykonos International Airport (JMK) med två avgångar per vecka på tisdagar och fredagar.

Mellan den 13 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Antalya Airport (AYT) med två avgångar per vecka på måndagar och torsdagar.

Mellan den 16 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Thessaloniki Airport Makedonia (SKG) en avgång i veckan på torsdagar.

Norwegian strävar efter att vara ledande i utvecklingen mot ett mer hållbart klimat och vill vara förstahandsvalet för alla resenärer. Vid 2030 ska Norwegian flyga med 45% lägre koldioxidutsläpp jämfört med 2010, liksom använda upp till 28% hållbart flygbränsle senast 2030. Målet är att fortsätta flyga med en av världens modernaste flygplansflottor och erbjuda fler direktlinjer vilket resulterar i färre avgångar och landningar och betydande utsläppsminskningar. Norwegian slutar helt med icke-återvinningsbar plast och investerar i ny teknik där smarta appar för väderdata och bränsleeffektivare flygningar bidrar till att reducera koldioxidutsläppen. Norwegian har ingått ett samarbetsavtal med Neste, världens ledande tillverkare av hållbara flygbränslen (SAF), och erbjuder nu sina företagskunder möjligheten att minska sina CO2-utsläpp från affärsresor med upp till 80 procent genom hållbart flygbränsle.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 0 00 eller press@swedavia.se.