Gå till innehåll

Ryanair lanserar direktlinje till Köln från Arlanda

2022-03-11, kl. 08:54

Ryanair har expanderat kraftigt på Stockholm Arlanda Airport under det senaste halvåret och lanserar nu ytterligare en Europalinje från den nya basen. Med start i slutet av mars flyger de två gånger i veckan till Tysklands fjärde största stad, Köln.

Ryanair har expanderat kraftigt på Stockholm Arlanda Airport under det senaste halvåret och lanserar nu ytterligare en Europalinje från den nya basen. Med start i slutet av mars flyger de två gånger i veckan till Tysklands fjärde största stad, Köln.

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport och adderar ännu en Europalinje lagom till våren, till Köln, belägen i delstaten Nordrhein-Westfalen i västra Tyskland.

Med start den 27 mars 2022 flyger Ryanair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Cologne Bonn Airport (CGN) två gånger i veckan på torsdagar och söndagar. Biljetter finns till försäljning.

Sträckan trafikerades som en sommarlinje före pandemin och den största passagerargruppen mellan Stockholm och Köln var privatresenärer, huvudsakligen turister, men många reste också för att besöka familj och vänner.

Ryanair blir inte ensamma om att erbjuda en direktförbindelse från Arlanda, då Lufthansagruppens tyska lågprisbolag Eurowings återstartar sin trafik till Köln under våren.

Om Ryanair
Det irländska lågprisbolaget RyanairHoldings plc är idag Europas största flygbolagskoncern och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air & Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till ca 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737-flygplan på beställning. Ryanair har höga hållbarhetsmål och planerar att driva 12,5 procent av sina flygningar med hållbart flygbränsle år 2030. Mer information om flygbolaget: ryanair.com.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.