Gå till innehåll

SAS utökar linjeutbudet och lanserar två nya direktlinjer till Tivat och Pärnu från Arlanda inför sommarsäsongen

2022-04-01, kl. 16:08

SAS växlar upp på Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen och utökar tillgängligheten och destinationsutbudet med två nya destinationer till Tivat i Montenegro, och Pärnu i Estland.

SAS växlar upp på Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen och utökar tillgängligheten och destinationsutbudet med två nya destinationer till Tivat i Montenegro, och Pärnu i Estland.

SAS fortsätter att utöka och återstarta sitt linjenät från Sverige och Stockholm Arlanda för att möta den ökande efterfrågan på resor. I slutet av juni lanserar de nu en ny sommarlinje till Estlands största semesterort Pärnu, samt en linje till kuststaden Tivat i sydvästra Montenegro.

I sju veckor under högsommaren erbjuder SAS direkttrafik mellan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Pärnu Airport (EPU). 

Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda (ARN) – Tivat Airport (TIV) kommer att trafikeras 12 avgångar med start i slutet av juni.

Flygbolaget har sedan tidigare annonserat att de under våren börjar flyga direkt till den polska huvudstaden Warszawa. Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda (ARN) – Warszawa Chopin (WAW) kommer att trafikeras sex dagar i veckan med start i början av maj.

Som också kommunicerats tidigare kommer man i början av juni för första gången kunna flyga direkt mellan Sverige och Kanada, då SAS lanserar en ny direktlinje till Toronto från Stockholm Arlanda. Rutten Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto Pearson International Airport (YYZ) kommer att trafikeras fyra avgångar per vecka med det helt nya flygplanet Airbus 321LR.

Resenärer som flyger med SAS kan frivilligt välja att köpa biobränsle och därmed bidra till att minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp med upp till 80 procent. Som en del av SAS omställningsarbete har flygbolaget också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen. Flygplanstypen A321LR som kommer att trafikera sträckan mellan Stockholm och Toronto är en del av SAS pågående förnyelse av flygplansflottan och kommer att minska klimatpåverkande utsläpp i jämförelse med tidigare generationer av liknande flygplan.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.