Gå till innehåll

easyJet expanderar i Sverige och satsar vidare på Göteborg Landvetter – lanserar ny direktlinje till Mallorca i sommar

2021-06-23, kl. 17:10

Det brittiska lågprisbolaget easyJet ser nya möjligheter på den svenska marknaden och återvänder till Göteborg Landvetter Airport efter en tids uppehåll med en ny flyglinje till Palma de Mallorca.

Efter en tids uppehåll på grund av pandemin återkommer easyJet till Göteborg Landvetter Airport med en ny direktlinje till Palma de Mallorca under sommaren fram till hösten. Sedan tidigare trafikerar easyJet Berlin, en linje som de planerar att återuppta under sensommaren. I tillägg till den nya förbindelsen från Göteborg Landvetter, lanserar easyJet samtidigt en ny direktlinje till Malaga samt till Palma de Mallorca från Stockholm Arlanda Airport.

- Vi välkomnar easyJet tillbaka till Landvetter och är förstås väldigt glada för den utökade tillgängligheten som blir viktig i återstarten efter pandemin i hela Sverige. Att man vågar expandera och satsa efter dessa tuffa tider är ett tydligt tecken på den svenska marknadens starka position. Mallorca är en av svenskarnas populäraste resmål både för att fira semester eller hälsa på nära och kära och vi vet att många just nu längtar efter att resa och mötas, säger Anna Strömwall, Flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

- Vaccinationstakt och reserestriktioner är avgörande för återhämtningen både i Sverige och världen och vi ser fram emot att situationen tillåter våra resenärer att göra sig redo att resa igen, avslutar Anna Strömwall.

- Vi vet att våra kunder inte kan vänta med att utforska Europa, fly till solen eller återförenas med vänner och familj, så vi har adderat en ny linje till Palma de Mallorca för att ytterligare stärka vårt erbjudande från Göteborg som redan ansluter till Berlin, och ger kunderna ännu fler valmöjligheter, säger William Vet, Country Manager på easyJet. Vi fortsätter att ha några av de mest flexibla villkoren som finns för närvarande, så att kunderna kan boka med tillförsikt och ändra sina planer om de behöver det, för att göra resandet så enkelt som möjligt i sommar och höst, avslutar William Vet.

  Med start den 21 juli och till slutet av oktober kommer easyJet att trafikera Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Palma De Mallorca Airport (PMI) två gånger i veckan på onsdagar och söndagar. Det finns andra operatörer på sträckan.

  Biljetter finns till försäljning. För mer information om flygbolaget: www.easyJet.com.

  För mer information om aktuell trafik från Göteborg Landvetter Airport: www.swedavia.se/landvetter/aktuell-flygtrafik.

  Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: www.swedavia.se/landvetter/infor-din-resa.

  Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

  För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.