Gå till innehåll

Lion Alpin lanserar direktflyg från Göteborg Landvetter till Sankt Gallen i vinter

2021-09-09, kl. 07:00

I januari börjar researrangören Lion Alpin att flyga direkt från Landvetter till Sankt Gallen i Schweiz för direkt transfer till närliggande skidorterna St Anton och Ischgl under vintersäsongen. Alpresebyrån erbjuder också för första gången weekendresor från Göteborg.

I januari börjar researrangören Lion Alpin att flyga direkt från Landvetter till Sankt Gallen i Schweiz för direkt transfer till närliggande skidorterna St. Anton och Ischgl under vintersäsongen. Alpresebyrån erbjuder också för första gången weekendresor från Göteborg.

I vinter kan man för första gången flyga direkt till Sankt Gallen i Schweiz med alpresearrangören Lion Alpin, för smidig direkt transfer vidare till österrikiska Tyrolen och skidorterna St. Anton och Ischgl, knappt 1,5 timma till St. Anton och 2 timmar till Ischgl.

Lion Alpin erbjuder också för första gången weekendresor/kortresor från Landvetter med avgångar antingen lördag-tisdag eller tisdag-lördag till St. Anton och Ischgl.

Resorna med direktflyg från Göteborg Landvetter Airport (GOT) till Sankt Gallen-Altenrheins flygplats (ACH) avgår varje vecka mellan den 22 januari och 19 mars 2022.

Även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor. Återhämtningen för flygresandet fortsätter i augusti och för andra månaden i följd når antalet resenärer den högsta nivån sedan inledningen av pandemin. Göteborg Landvetter Airport hade sammantaget närmare 265 000 resenärer i augusti, en minskning med 58 procent jämfört med augusti 2019. Jämfört med augusti i fjol var resenärsökningen sammanlagt 155 procent.

För bokning och mer information om researrangören: lionalpin.se. För mer information om aktuell trafik på Göteborg Landvetter Airport: swedavia.se/landvetter/aktuell-flygtrafik.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19 och utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/landvetter/infor-din-resa.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.