Gå till innehåll

Fort Lauderdale ny Norwegiandestination från Arlanda

2013-03-14, kl. 12:15

Nu startar Norwegian ytterligare en långlinje från Stockholm Arlanda Airport. Fort Lauderdale i Florida blir den tredje destinationen i Norwegians långdistanssatsning från Stockholm.

Nu startar Norwegian ytterligare en långlinje från Stockholm Arlanda Airport. Fort Lauderdale i Florida blir den tredje destinationen i Norwegians långdistanssatsning från Stockholm.

-  Marknaden för långdistansflygningar har länge varit präglad av höga biljettpriser med lite flexibilitet. Det mycket goda mottagandet av Norwegians direktlinjer till New York och Bangkok från Arlanda visar att det finns ett behov på den svenska marknaden av bra erbjudanden till USA och Asien. Vi fortsätter nu vår långdistanssatsning med att lansera Fort Lauderdale i Florida som ny Norwegiandestination från Stockholm, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Arlanda fortsätter att arbeta för att möta behoven från internationella besökare som genom fler direktlinjer enklare kan resa till Sverige. Under våren har ett stort antal internationella varumärken etablerats på Arlanda som bidrar till flygplatsens internationella prägel.

-  Vi är mycket glada över att Norwegian fortsätter att satsa på Arlanda som skandinaviskt nav. Det ökade antalet internationella direktlinjer bidrar på ett mycket positivt sätt till den tillgänglighet till och från Sverige som både besöksnäringen och näringslivet behöver, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Norwegian kommer att flyga två gånger i veckan mellan Arlanda och Fort Lauderdale med start 1 december.

Nu påbörjar Norwegian även sin försäljning av vintersäsongens biljetter till New York och Bangkok från Arlanda. Direktlinjerna fortsätter som tidigare med tre avgångar i veckan med en resperiod från november 2013 till februari 2014.  

För ytterligare information:

Åsa Larsson, Informationschef Norwegian, tel +46 735 22 22 42

Swedavias pressavdelning, tel 010-10 90 100