Gå till innehåll

Gate och boardingtid i Swedavias flygplatsapp

2013-11-20, kl. 10:00

Nu uppdateras Swedavias flygplatsapp med mobila tjänster som gör det smidigare att för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är ankomsttid för bagaget och reseplanerare för kollektivt resande. Appen finns nu tillgänglig i mobilen för iPhone, Android och Windows Phone 8.

Nu uppdateras Swedavias flygplatsapp med en rad mobila tjänster som gör det smidigare att för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är ankomsttid för bagaget och en reseplanerare för kollektivt resande till och från flygplatsen. Appen finns nu tillgänglig i mobilen för iPhone, Android och Windows Phone 8.

Sedan Swedavia lanserade flygplatsappen 2011 har många resenärer efterfrågat flerfunktioner för mobilen som används ”on the go” på väg till och från flygplatsen eller resmålet. Nu uppdateras appen med ett antal resenärsnära funktioner såsom gate- och boardinginformation för avgående flyg samt information om hur lång tid det är till ankommande bagage. En ytterligare funktion som tillkommer är reseplaneraren som visar hur man enklast reser kollektivt till och från flygplatsen.

- Vi har gjort uppdateringar i appen som grundar sig på resenärernas önskemål om snabb tillgång till den här typen av information var man än befinner sig på flygplatsen. Framförallt kommer den att underlätta vistelsen på storflygplatserna Stockholm Arlanda Airport eller Göteborg Landvetter Airport, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Nyligen lanserade Swedavia mobiltjänsten The Local´s Guide som är en realtidsreseguide baserad på Instagramflöden. Nu kan användarna även få reseinspiration via appen genom att The Local´s Guide inkluderats i den nya versionen.

I appen ingår samtliga Swedavias flygplatser där den förvalda flygplatsen styrs av vilken position resenären befinner sig på.

Hämta appen Swedavia Swedish Airports här:

iPhone:
http://appstore.com/swedaviaswedishairports

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.swedavia.arlanda

I dag lanseras även den första versionen av appen för Windows Phone 8 och Windows 8.


Följande flygplatser ingår i appen: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Malmö Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport.