Gå till innehåll

Större lyxutbud på Arlanda med Michael Kors

2014-10-09, kl. 08:00

Modejätten Michael Kors öppnar en butik på Stockholm Arlanda Airport den 1 december 2014. Detta är ytterligare ett resultat av Swedavias ambition att erbjuda resenärerna ett lyxigare utbud på flygplatsen.

Antalet resande från Stockholm Arlanda Airport ökar stadigt och förra året reste över 20 miljoner människor till och från flygplatsen. I takt med att allt fler resenärer flyger från Arlanda ökar intresset för att nå den starka köpgrupp som rör sig på flygplatsen. Under förra året öppnade över 20 nya butiker på flygplatsen och ett lyxlyft av Terminal 5 genomfördes med bland annat öppningen av Sveriges första Victoria’s Secret-butik, Lexington, Samsung och ett nytt Haute Parfumeri. Genom satsningen har efterfrågan för etablering av fler butiker och restauranger ökat, och Arlanda attraherar nu ännu fler spännande premiumvarumärken.

En av nyetableringarna är modejätten Michael Kors som öppnar en butik på Terminal 5 på flygplatsen den 1 december 2014. Michael Kors butiksetablering på Arlanda är företagets andra i Sverige. Tillskottet ligger väl i linje med Swedavias ambition att få fler internationella etableringar i butiksmixen. Butiken kommer att erbjuda väskor, smycken, klockor och accessoarer från hela Michael Kors sortiment.

-  Vi ser fram emot att resenärerna får ett ännu bättre utbud av smycken, väskor och accessoarer tack vare Michael Kors etablering på Arlanda, säger Magnus Ros, chef för affärsområde Commercial Services på Swedavia. Flygplatsshoppingen är viktig för resenärerna. Vår undersökning Resenären visade förra året till exempel att 36 procent vill vara på plats på flygplatserna mer än två timmar i förväg för att shoppa, äta och ta in atmosfären. För många resenärer är shopping en viktig del av resan, och resan börjar som bekant redan på flygplatsen.

Michael Kors ses av många som mästaren av amerikanskt snyggt och bärbart lyxmode, och är känd för sina glamourösa, tidlösa plagg och accessoarer med inspiration från den typiska New York-kvinnan. Michael Kors är även välkänd som en av domarna tillsammans med Heidi Klum i tv-programmet Project Runaway.