Gå till innehåll

Högt restryck inför påsken – kom i god tid och så resklar som möjligt!

2022-04-13, kl. 06:00

Inför påskhelgen kommer många att resa via våra flygplatser vilket innebär ett högt restryck och periodvis längre väntetider än vanligt. Kom i god tid och så resklar som möjligt. Ska du resa från Arlanda rekommenderar vi att du kommer i extra god tid till flygplatsen. Under vissa tider kan det på Arlanda vara längre väntetider än vanligt i incheckning och säkerhetskontroll.

Inför påskhelgen kommer många att resa via våra flygplatser vilket innebär ett högt restryck och periodvis längre väntetider än vanligt. Kom i god tid och så resklar som möjligt. Ska du resa från Stockholm Arlanda Airport rekommenderar vi att du kommer i extra god tid till flygplatsen. Under vissa tider kan det på Arlanda vara längre väntetider än vanligt i incheckning och säkerhetskontroll.

- I samband med påsken då många vill resa samtidigt och det är ett högt restryck under morgon och eftermiddag rekommenderar vi våra resenärer som ska resa via Arlanda att komma i extra god tid till flygplatsen. Vi räknar med att onsdag till fredag och söndag är de mest reseintensiva dagarna. Under vissa tider kan det därför vara längre köer än vanligt i exempelvis säkerhetskontrollen men också i incheckningen, vilket vi givetvis beklagar. Vi har terminalvärdar och extra entrévärdar på plats för att hjälpa resenärerna under påskhelgen. Ett intensivt rekryteringsarbete pågår parallellt hos oss och våra samarbetspartners på flygplatserna för att stärka upp vår verksamhet för att kunna möta fler resenärer på bästa sätt efter två år av pandemi, säger Peder Grunditz, Swedavias Chief Operating Officer.

Tips för en smidigare resa

  • Kom i god tid och så resklar som möjligt – hör med ditt flygbolag när din incheckning/bagageinlämning öppnar.
  • Checka in online om det är möjligt.
  • Kontrollera vilka resedokument du behöver för ditt resmål och ha dem redo för smidigare incheckning.
  • Kontrollera även om ditt flygbolag/din destination kräver munskydd.
  • Packa handbagaget korrekt så går det snabbare för dig och för andra i säkerhetskontrollen. Var redo när det är din tur - ta av jackan, ta upp elektronisk utrustning och vätskepåsar och lägg dem separat på banden.

För dig som ska resa från Arlanda

  • Kom i extra god tid till flygplatsen och håll dig informerad om vad ditt flygbolag rekommenderar. Ska du checka in bagage är det viktigt att vara på plats i god tid innan incheckningen öppnar.

  • Vi räknar med att onsdag till fredag och söndag är de mest reseintensiva dagarna under påsken. Under vissa tider kan det därför vara längre väntetider än vanligt i exempelvis säkerhetskontrollen och i incheckningen.
  • Notera att vi bygger på och utanför Terminal 5 vilket kan påverka dig när du kommer till flygplatsen. Se vår webb för den senaste informationen om ombyggnationen.
  • Utrikestrafiken avgår både från Terminal 5 och Terminal 2. Ta reda på vad som gäller för just din resa via ditt flygbolag.

  • All inrikestrafik går från Terminal 5. Detta kan innebära längre avstånd och längre väntetider än du kanske är van vid från andra terminaler.

Håll dig uppdaterad kring vad som gäller
Allt du behöver veta inför din resa
Smidigare start på din resa
Säkerhetskontroll
Incheckning
Flygbolag på Arlanda
Swedavia-appen

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.