Gå till innehåll

Fortsatt satsning på svenskt inrikesflyg från Ryanair – lanserar linje till Skellefteå från Arlanda i samband med vinterprogrammet.

2021-09-17, kl. 06:00

Det irländska lågprisbolaget Ryanair ser fortsatt fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet med ytterligare en inrikeslinje från Stockholm i höst. Det blir den tredje inrikeslinjen av totalt 23 nya linjer.

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I maj annonserade det irländska lågprisbolaget Ryanair att de planerar att öppna en bas med initialt två flygplan och ett tjugotal linjer till Europa samt inrikestrafik till Göteborg och Malmö. Nu adderar de ytterligare en inrikeslinje till Skellefteå i början av december.

- Swedavia välkomnar Ryanairs fortsatta satsning i Sverige och på inrikestrafiken som är så viktig för tillväxten i hela landet. Vi är självklart oerhört glada över de sammanlagt 23 nya linjerna, varav tre inrikes, som de lanserar på den nya basen på Arlanda i höst, och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och utveckling på svenska marknaden, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Med start den 3 december 2021 trafikeras Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Skellefteå Airport (SFT) två gånger i veckan på måndagar och fredagar.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda/aktuell-flygtrafik.

Ryanair grundades 1985 av den irländska familjen Ryan. Den irländska lågprisbolaget Ryanair Holdings plc är idag Europas största flygbolagskoncern och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air & Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till ca 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737-flygplan på beställning. Ryanair har höga hållbarhetsmål och planerar att driva 12,5 procent av sina flygningar med hållbart flygbränsle år 2030. Mer information om flygbolaget: ryanair.com.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19 och utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se