På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Resa med djur

Generellt går det bra att ta med mindre husdjur på flygresan. Kontakta flygbolaget du ska resa med.

På grund av att Landvetter har en kombinerad inrikes och Schengen avgångshall/ankomsthall gör att Tullverket har krav på att hund/katt och ev. andra husdjur skall befinna sig i väska/bur i transit/avgångshall och ankomsthall tills de passerat tullfiltret. Detta gäller djur som kommer inrikes och utrikes, bland annat för smittorisk.

Flygbolagen bestämmer reglerna för att ta med djur på en flygresa. Generellt gäller att mindre sällskapsdjur, som hund och katt, kan följa med på flyget om de sitter i bur eller väska. Normalt sett får buren inte överstiga de mått och vikter som gäller för handbagage.

Kontakta ditt flygbolag för att få veta vad som gäller för din flygning. 

Antalet djur ombord kan vara begränsat

Kom ihåg att flygbolagen vanligtvis tar en extra avgift för djur ombord. Meddela redan vid resebokningen att du ska ta med ett djur – antalet djur ombord är i regel begränsat. Större djur kan ibland sändas som flygfrakt enligt särskilda regler. Kontakta ditt flygbolag för att få veta vilka regler och avgifter de har.