Gå till innehåll

Taxi

De taxiföretagen som har avtal med Swedavia har ett maxpris inom markerad zongräns. Väljer du en taxi som inte har avtal med Swedavia finns det risk för att du inte får betala ett rimligt pris för din taxiresa.

Endast miljötaxi får köra från Arlanda, det är en viktig del i flygplatsens ständiga miljöarbete.

Vanliga frågor


Behöver jag förbeställa taxi?

Förbeställ gärna taxi om du ska resa från flygplatsen nattetid. Vissa tider kan det vara brist på taxibilar på grund av en hög efterfrågan.


Var på flygplatsen finns taxi?

De taxiföretag som har avtal med Swedavia finns direkt utanför ankomsthallen i Terminal 5 samt utanför Terminal 2. Vid båda terminalerna finns taxivärdar som gärna hjälper dig.


Finns det inte taxi i anslutning till Terminal 4 och SkyCity?

Det kan finnas taxibilar där men då är det sannolikt att de inte har något avtal med Swedavia.


Var stannar taxi om jag ska resa från Terminal 4?

Ska du resa från Terminal 4, Gate C30-C44, stannar taxi vid Parkering P45. Gångtid från parkeringen till terminalen är cirka 5 min.


Varför ska jag välja en taxi som har avtal med Swedavia?

De taxiföretagen som har avtal med Swedavia har ett maxpris inom markerad zongräns. Väljer du en taxi som inte har avtal med Swedavia finns det risk för att du inte får betala ett rimligt pris för din taxiresa.


Om jag ska åka utanför den markerade zongränsen vad gäller då?

Då gäller taxameterpris efter att man lämnat zonen.


Kan jag be taxichauffören om ett fast pris?

Vi rekommenderar alltid att du frågar chauffören före resans start om vilket pris som gäller.


Hur gör jag som behöver rullstolstaxi?

Till och från Stockholm Arlanda Airport går det att beställa taxibilar som är tillgängliga för personer med nedsatt rörelseförmåga. Du som har färdtjänstkort i Stockholm kontaktar Färdtjänst och beställer på vanligt sätt. Saknar du färdtjänstkort kontaktar du taxivärden utanför respektive terminal som kallar fram en lämplig bil.


Hur gör jag om jag behöver storbil eller särskild utrustning?

Kontakta taxivärden vid behov av storbil eller särskild utrustning, som till exempel barnstol.


Frågor om priser och betalning


Vilket pris gäller inom markerad zongräns?

Inom markerad zongräns gäller maxpris 800 kr (1-4 personer) och 1.275 kr för stor bil (5-8 personer) till en adress. Fråga alltid chauffören före resans start om vilket pris som gäller.

Utanför markerad zongräns gäller taxameterpris.


Har taxi fri prissättning?

Det är fri prissättning på resor med taxi i Sverige eftersom taximarknaden är avreglerad. Välj det bolag och den bil som passar dig bäst, du behöver inte ta bilen som står först i taxikön.


Kan jag jämföra priser för taxi?

Alla taxibolag måste ange jämförpriser för alla typer av resor. Jämförpriset räknas alltid ut för en så kallad typresa med en sträcka på 10 kilometer som tar 15 minuter. Jämförpriset anges med stora svarta siffror på gul botten. Det högsta jämförpriset som tillämpas av taxifordonet ska vidare anges med extra stora siffror.


Kan jag få fast pris?

Fråga alltid taxiföraren om taxibolaget tillämpar fasta priser. Har du fått fast pris ska det vara inlagt och synligt i taxametern innan resan startar och taxametern måste alltid vara aktiverad under resan.


Vilket kvitto ska jag få om jag betalar med kort?

Betalar du med kort ska du få både en följesedel på kortbeloppet och ett kvitto från taxametern.


Varför behöver jag ett taxameterkvitto?

Se till att du får ett taxameterkvitto efter avslutad resa. På kvittot står bilens registreringsnummer tillsammans med uppgifter om taxiföretaget och föraren, till exempel förarkoden som finns på taxiförarlegitimationen.


Behöver jag spara mitt kvitto?

Spara kvittot, det behövs om du har glömt kvar något i bilen eller om du måste reklamera din resa. Vänd dig i första hand till taxibolagets växel.


Tillstånd och tillsynsmyndighet för taxi i Sverige är Transportstyrelsen.