Gå till innehåll

Air China satsar på Stockholm Arlanda med ny Airbus 330

2012-06-01, kl. 18:30

Kina är en viktig marknad för svenska företag samtidigt som intresset växer bland kinesiska företag för att etablera sig i Sverige. Därtill ökar turistresandet i båda riktningarna. Därför ökar nu Air China frekvensen mellan Beijing och Stockholm till dagliga avgångar och genomför flygningarna med en ny Airbus A330-200.

Air China är det enda flygbolaget med en direktförbindelse mellan Stockholm och Beijing. I tillägg till den växande trafiken från Kina till Sverige ser flygbolaget även ett ökat intresse bland svenskar, både för Beijing som slutdestination men även för vidare transfer till övriga destinationer i Asien. Under 2011 ökade denna trafik med 30 procent jämfört med 2010. Från och med den 6 juni ökar Air China därför frekvensen till dagliga avgångar från Stockholm Arlanda Airport, från att tidigare ha trafikerat sträckan fem gånger i veckan.

- Inte minst det kulturella och individuella utbytet mellan Sverige och Kina är fortfarande i sin linda. Den satsning Air China gör visar på en övertygelse att detta är på väg att förändras, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Samtidigt som Air China förbättrar förbindelsen mellan Sverige och Kina byts flygplanet ut mot en ny Airbus A330-200. Flygplanets Business Class är bland annat topputrustad med stolar fällbara i 180 grader för högsta komfort. Man har även tagit fram en ny specialkomponerad meny för resenärer i både Business och Economy class.

- Den skandinaviska marknaden är av yttersta vikt för Air China, och vi är väldigt glada att kunna erbjuda daliga avgångar mellan Stockholm - Beijing med vår nya Airbus A330-200. Vår uppgraderade service bidrar till den helhetsupplevelse vi alltid strävar efter att ge våra passagerare oavsett om de är privat- eller affärsresenärer, säger Markus Yan, General Manager Air China Scandinavia and Finland.

Air China är det enda kinesiska flygbolag som flyger till Norden. Man har trafikerat Stockholm Arlanda sedan 1988 vilket är det år bolaget bildades. Stockholm är Air Chinas enda nordiska destination för passagerartrafik.

För ytterligare information kontakta:
Swedavias pressavdelning, tel 08-797 87 77, alternativt press@swedavia.se