Gå till innehåll

​Air Europa startar nytt direktflyg från Arlanda

2019-05-07, kl. 09:00

Flygbolaget Air Europa etablerar för första gången en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport. Under sommaren 2019 kommer resenärerna att kunna flyga direkt till Madrid med tre avgångar i veckan. Direktlinjen mellan de båda huvudstäderna flygs med en Airbus A330.

Den 17 juni 2019 börjar det spanska flygbolaget Air Europa att flyga mellan Arlanda och Spaniens huvudstad Madrid. Med 6 miljoner invånare i storstadsområdet är Madrid en av de folkrikaste städerna i Europa. Förutom fotboll i världsklass bjuder staden på ett rikt kultur- och matutbud.

– På bara tre år har antalet resenärer ökat med 80 procent mellan Stockholm och Madrid. Vi välkomnar därför ytterligare direkttrafik mellan huvudstäderna där den nya linjen möter efterfrågan från både svenska och spanska resenärer i båda riktningarna. Det är även glädjande att kunna välkomna ett nytt flygbolag, Air Europa, till Stockholm, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Air Europa ingår i Globalia som är Spaniens största turismkonglomerat. Direktlinjen kommer att trafikeras på måndagar, onsdagar och fredagar i juni och juli samt på måndagar och onsdagar från augusti till 13 september 2019. Via Madrid är det också smidigt för resenärer resa vidare till Air Europas destinationer i Sydamerika.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se