Gå till innehåll

Android-applikation för Arlanda ute nu

2011-02-15, kl. 14:01

Idag lanserar Stockholm-Arlanda Airport en efterlängtad Android-applikation med flera olika funktioner för att underlätta för resenären.

– När Arlanda nyligen släppte sin iPhone-applikation klättrade den snabbt upp i topplistan över de mest nedladdade applikationerna i Sverige. Sedan dess har vi fått massor av förfrågningar om när en Android-app är på gång och nu är det äntligen dags, säger Thomas Cassel, kommersiell chef på Stockholm-Arlanda Airport, Swedavia.

De nya applikationerna kommer att underlätta för flygplatsens resenärer genom att visa lättillgänglig information om flygplatsen och deras resa. Genom applikationen når resenärer ankomst- och avgångsinformation för de närmsta 48 timmarna och kan dessutom skapa en egen reseprofil för att enkelt följa sitt flygs avgång med eventuella förändringar. Applikationen innehåller dessutom erbjudanden om shopping och resor, kartor över flygplatsen och parkeringsområdena, nyheter samt webbkameror.

– Lättillgänglig information i sin mobiltelefon är något som efterfrågas av våra resenärer och med de nya applikationerna är informationen alltid tillgänglig. Det blir som att ha hela flygplatsen i sin hand, fortsätter Thomas Cassel.

Ladda ner Arlandas Android-applikation
Applikationen kan laddas ner antingen från Android Market, eller direkt via en Android. Appen heter "Arlanda flygplats". Applikationen kan även laddas ner här: http://market.android.com/details?id=se.swedavia.arlanda

Android-appen innehåller följande funktioner:
- Ankomst- och avgångsinformation för flyget under de närmsta 48 timmarna
- Mina flyg – spara din flygresa och se enkelt de senaste uppdateringarna
- Flygplatsguide - inklusive terminalkartor med butiker, caféer och service samt parkeringskartor
- Erbjudanden om shopping och resor
- Nyheter
- Koll på flygplatsen – se flygplatsen genom tre webbkameror

För mer information:
Anders Bredfell, presschef, Stockholm-Arlanda Airport, Swedavia 0708-916 401