Gå till innehåll

Arlanda lanserar iPhone-applikation

2011-02-03, kl. 10:54

Nu lanserar Stockholm-Arlanda Airport en applikation för iPhone. Med den nya appen får resenärer tillgång till aktuella ankomst- och avgångstider, kartor, erbjudanden och nyheter med mera.

– Applikationen har utformats för att resenären effektivt ska kunna planera sin resa och få lättillgänglig information i sin mobiltelefon. Det känns väldigt roligt att vi nu kan erbjuda våra resenärer detta då det är efterlängtat, säger Thomas Cassel, kommersiell chef på Stockholm-Arlanda Airport.

Genom applikationen når resenärer ankomst- och avgångsinformation för de närmsta 48 timmarna och kan dessutom skapa en egen reseprofil för att enkelt följa sitt flygs avgång med eventuella förändringar. Applikationen innehåller dessutom erbjudanden om shopping och resor, kartor över flygplatsen och parkeringsområdena, nyheter samt webbkameror.

– Det handlar om att förbättra kundupplevelsen på flygplatsen. Vi jobbar ständigt med att göra resandet enklare och smidigare och denna applikation är ett led i den utvecklingen. Först ut nu är iPhone-applikationen som inom kort kommer att följas av en version för Android. Sedan kommer vi att löpande utveckla apparna inom hela Swedavia med målet att skapa "Flygplatsen i din hand", säger Thomas Cassel.

Applikationen kan laddas ner från Apples App Store, antingen via iTunes eller direkt via en iPhone. Appen heter "Arlanda flygplats".

Applikationen kan även laddas ner här: http://itunes.apple.com/se/app/arlanda-flygplats/id416802374?mt=8

Funktioner i Stockholm-Arlanda Airports applikation:
- Aktuella ankomster och avgångar för flyget
- Mina flyg – spara din flygresa och se enkelt de senaste uppdateringarna
- Flygplatsguide - inklusive terminalkartor med butiker, caféer och service samt parkeringskartor
- Erbjudanden om shopping och resor
- Nyheter
- Koll på flygplatsen – se flygplatsen genom tre webbkameror


För mer information:
Thomas Cassel, kommersiell chef på Swedavia-Arlanda, 08-797 62 50
Anders Bredfell, presschef på Swedavia-Arlanda, 0708-916 401