Gå till innehåll

”Avoid suburbs” ska ge fler flyg till Sverige

2011-09-30, kl. 09:28

Under helgen inleder Swedavia en satsning för att attrahera fler flygförbindelser till Sverige. Budskapet är enkelt. ”Avoid Suburbs”. Kampanjen syftar till att uppmärksamma svenska flygplatser och det ökade antalet resenärer till och från Sverige. Faktum är att ingen annan flygplats i Skandinavien kan mäta sig med Stockholm Arlanda Airport mätt i tillväxt av antal resenärer.

Stockholm Arlanda Airport är den flygplats i Skandinavien som har störst tillväxt i antal resenärer. En stor del av förklaringen ligger i att allt fler besöker Sverige, antingen med syfte att göra affärer eller för att besöka regionen. Fortsatt har dock Sverige och Stockholm Arlanda Airport haft svårt att attrahera större interkontinentala flygförbindelser. Många resenärer kommer istället via närbelägna flygplatser, det vill säga ”suburbs”.

Swedavia väljer därför nu att tydliggöra den stora fördelen med att flyga till Sverige istället för till andra flygplatser i Skandinavien. Den i särklass största marknaden av resenärer finns helt enkelt här, både vad gäller avgående som inkommande resenärer. ”Avoid Suburbs” är budskapet som ska göra jobbet.

- Sverige är Skandinaviens hjärta med störst ekonomi, antal besökande och en blomstrande besöksnäring och vi måste våga lyfta fram det i vår internationella marknadsföring. Vi ska dra fördelar av att vara störst, inte be om ursäkt för det, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia.

Kampanjen består dels av en utställning på plats där en av världens största IPad används. Marknadsföringen kompletteras dessutom med annonser i print och på webb samt aktiviteter i sociala medier. Den internationella flygmarknadsmässan Routes, som genomförs den 2:a -4:e oktober i Berlin, är flygmarknadens största årliga evenemang. På plats pågår utöver marknadsföring även en mängd förhandlingar mellan bland andra flygbolag och flygplatsbolag avseende kommande linjeutveckling.

För ytterligare kommentarer vänligen kontakta:

Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia 0703-13 72 83 eller michael.perssongripkow @swedavia.se