Gå till innehåll

Basel och Bristol nya easyJet-destinationer från Arlanda

2017-07-11, kl. 11:11

easyJet fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport i snabb takt. Nu lanserar flygbolaget två destinationer samtidigt; Bristol i Storbritannien och Basel i Schweiz. De är båda helt nya destinationer från Arlanda och genom denna lansering har de svenska resenärerna nu tillgång till sex direktlinjer med easyJet.

- easyJet är ett av Europas största flygbolag och deras etableringstakt på Arlanda är naturligtvis mycket glädjande. På mindre än ett år har de startat fem direktlinjer från Stockholm. Det ger självklart fler alternativ för svenska resenärer, men gör det även möjligt för både turister och affärsresenärer att resa hit på ett smidigt sätt, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Kulturens Basel erbjuder många museum, teater och modern arkitektur, samtidigt som den franska Alsace-regionen ligger en halvtimmes bilkörning bort. Den nya direktlinjen gör det också enkelt för svenska skidåkare att flyga smidigt till Alperna och de populära skidorterna Engelberg och Andermatt.

Bristol i sydvästra England är en stad med mycket historia men som de senaste åren också växt fram som en hot spot för kultur och kreativitet. Från Bristol reser man enkelt vidare till den klassiska grannstaden Bath, Cornwalls stränder, Devons gröna landskap eller till södra Wales.

-Vi är glada över att utöka vårt nätverk från Stockholm med två nya destinationer. Vi är övertygade om att de kommer att vara mycket populära bland våra passagerare. Många har redan börjat planera vintersemestern och när vi nu startar biljettförsäljningen till Basel och Bristol får fler passagerare tillgång till våra låga priser, säger Sophie Dekkers, UK Country Director på easyJet.

Tidtabell

Stockholm - Basel

Trafikstart 31 oktober med tre avgångar i veckan: tisdagar, torsdagar och lördagar. Linjen trafikeras med en Airbus A319 och A320.

Stockholm - Bristol
Trafikstart 30 oktober med två avgångar i veckan: måndagar och torsdagar. Linjen trafikeras med en Airbus A319.