Gå till innehåll

British Airways satsar på Stockholm-Arlanda Airport

2011-01-10, kl. 15:49

2011-01-10 15:49:00

Idag börjar British Airways trafikera sin nya flyglinje mellan Stockholm-Arlanda och London City Airport (LCY). Den nya rutten flygs två gånger om dagen på vardagar och en gång om dagen på helgerna.

British Airways öppnar den nya rutten eftersom man har sett en ökad efterfrågan på resor mellan Stockholm och London bland både affärs- och privatresenärer.

– London är ett av de mest spännande storstadsmålen i Europa. Det finns något som passar alla smaker.  Att nu kunna erbjuda direktanslutning mellan Arlanda och centrala London City Airport är nästa steg i att öka vår service för svenskarna efter öppnandet av den nya linjen mellan Göteborg och London Heathrow, säger Peter Rasmussen, Commercial Manager för British Airways i norra Europa.

– Vi välkomnar British Airways nya flyglinje. Goda förbindelser mellan Stockholm och London är centrala. Stockholm är som exempel Skandinaviens finansiella centrum så relationen med aktörer i London är såklart mycket viktig. Satsningen är ett uttryck för en positiv utveckling vilket är bidrar till regionens konkurrenskraft, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region.

– Den nya linjen bidrar till att möta den stora efterfrågan på goda förbindelser med London. En direktanslutning till London City Airport, med ett av Europas största finansiella distrikt runt hörnet, är ett väldigt bra komplement till Arlandas övriga Londonutbud, säger Kerstin Lindberg Göransson, flygplatsdirektör på Stockholm-Arlanda Airport.

Tidtabellen passar såväl affärsresenären som privatresenären. Från Stockholm avgår man måndag-fredag kl 07.00 samt 16.45 och från London City kl 09.10 samt 18.55, lördagar kl 07.00 från Stockholm och på söndagar kl 18.55 från London. Rutten trafikeras med flygplan av modellen Embraer 170 och flygtiden är cirka 2,5 timme.

För bokning av biljetter, prisuppgifter och avgångar, vänligen besök www.ba.com eller närmaste resebyrå.

För mer information:
Helena Miller, pressinformatör, Swedavia Arlanda, 0708-91 64 22