Gå till innehåll

Direkt till Afrika från Stockholm med Ethiopian Airlines

2012-06-18, kl. 08:58

Afrika blir ett allt mer populärt resmål och efterfrågan på resor till kontinenten ökar. Därför öppnar nu den nya Star Alliance-medlemmen Ethiopian Airlines en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Addis Abeba.

Afrika bedöms ha en kraftig ekonomisk tillväxt de närmaste åren och en stor del av utvecklingen kommer att drivas av en växande besöksnäring. Efterfrågan på resor till afrikanska destinationer växer kontinuerligt och som enda flygbolag börjar nu Ethiopian Airlines flyga fem gånger i veckan direkt mellan Stockholm Arlanda och Addis Abeba. 

- En utvecklad förbindelse mellan Sverige och östra Afrika är en förutsättning för ökat utbyte mellan regionerna. Därför välkomnar vi Ethiopian Airlines utökade satsning vilket medför en förbättrad upplevelse för resenärer i båda riktningarna, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Kombinationen sol och safari lockar svenskar som därför gärna väljer resmål som Zanzibar, Kilimanjaro och Mombasa bland ett 30-tal destinationer som ingår i Ethiopian Airlines utbud i Afrika. I Sverige finns även många med släkt och vänner i Afrika vilka Ethiopian Airlines kan attrahera genom anpassade tidtabeller, generösa bagagebestämmelser och konkurrenskraftiga priser. 

 - Vi vet att skandinaver tycker om att resa och att det finns ett växande intresse för afrikanska turistdestinationer. Dessutom har många som bor i Skandinavien familjeband till Afrika. Ethiopian Airlines är glada att kunna erbjuda ännu bättre service på den skandinaviska marknaden med införandet av non-stop flygningar mellan Stockholm och Addis Abeba, säger Ahadu Simachew, Area Manager för Skandinavien, Finland och Baltikum.

Ethiopian Airlines är medlem i Star Alliance. Flottan består av 48 flygplan och ytterligare 40 plan är beställda, bland annat den första Boeing 787 Dreamlinern i Afrika. Från 17 juni flyger man fem gånger i veckan från Stockholm Arlanda till Addis Abeba. Flygtiden är åtta timmar och både ut- och hemresan sker på natten. Flygplanstypen är en Boeing 757-200ER som tar 180 passagerare.

Om Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines är ett av de största och snabbast växande flygbolagen i Afrika och man gjorde sin första flygning till Kairo 1946. Milano är den senaste destinationen i Ethiopian Airlines utbud av 63 internationella destinationer som spänner över fyra kontinenter. Ethiopian Airlines utsågs till 2011 års "African CARGO Airline of the Year" för sin flygfraktprodukt. Man har även vunnit utmärkelsen Nepad Transport Awards Infrastruktur Excellence 2009 och samma år utsågs man till "Airline of the Year" av afrikanska Airlines Association (AFRAA). I augusti 2008 vann Ethiopian Airlines "Corporate Achievement Award" för Aviation & Allied Business som föregångare i utveckling och tillväxt i den afrikanska flygbranschen.