Gå till innehåll

Direkt till Dubai från Stockholm med Emirates

2013-04-11, kl. 12:13

Emirates med bas i Dubai är Mellanösterns största flygbolag. Den 4 september startar Emirates dagliga avgångar mellan Dubai och Stockholm Arlanda Airport. Med en direktlinje till Dubai får svenska resenärer smidigt tillgång till Emirates linjenät med ett stort antal destinationer i framför allt Mellanöstern och Asien.

Efter en stark tillväxt de senaste åren är Dubai i dag svenskarnas fjärde största destination i Asien. I dag reser cirka 31 000 passagerare mellan Arlanda och Dubai vilket betyder att destinationen har växt med 11 procent jämfört med förra året. Emirates nya flyglinje innebär ett ännu större utbud av direktresor från Stockholm till Dubai. Med bara en mellanlandning får resenärerna även tillgång till Emirates linjenät i Mellanöstern, Asien, Australien och Afrika.

-  Vi är mycket glada att Emirates nu börjar flyga mellan Stockholm och Dubai. Internationella direktlinjer bidrar starkt till den ökade tillgänglighet till och från Sverige som är viktig för regionens konkurrenskraft och utveckling.  Det innebär också att svenska resenärer nu får fler möjligheter att kunna resa till populära destinationer i Asien på ett smidigt sätt, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Emirates är ett av världens snabbast växande flygbolag. Flottan består av 200 flygplan och man flyger till över 120 destinationer i fler än 70 länder över hela världen.  Flygplanstypen på linjen mellan Stockholm och Dubai blir en Boeing 777-300.