Gå till innehåll

Direkt till Phuket med Thai Airways

2012-02-02, kl. 10:40

Thai Airways annonserade idag att de från och med november inleder direktavgångar mellan Stockholm Arlanda Airport och Phuket. Linjen kommer att trafikeras två dagar i veckan med en Boeing 747. Direktkapaciteten från Stockholm till Thailand ökar därmed med 750 passagerare per vecka.

Den 1 november kl. 20.45 kommer de första resenärerna med Thai Airways från Stockholm Arlanda Airport till Phuket inleda sin resa. Den nya förbindelsen som annonserades idag innebär att ytterligare 750 resenärer kan flyga direkt mellan länderna. Avgångar sker två gånger varje vecka, torsdagar och lördagar, med en Boeing 747. Resenärerna kommer att anlända till Phuket följande dag kl. 13.20.

- Nu är vi inte bara snabbast till Bangkok utan också snabbast till Phuket! Under lång tid har passagerare och resebyråer bett oss öppna direkt flyg till Phuket och med den starka efterfrågan på vår produkt har det nu blivit möjligt. Med Phuket som ny direkt linje ökar vi närvaron på den skandinaviska marknaden och tillgodoser det behov som finns för vår produkt. Med dessa 9 förbindelser från Stockholm till Thailand och med våra 9 förbindelser från Köpenhamn samt 7 från Oslo, har vi smått fantastiska 25 flyg i veckan till Thailand. Det är med stolthet och glädje som vi erbjuder det bredaste och största trafikprogrammet till Thailand, Fjärran Östern och Australien/New Zealand, säger Jonas Broström, Försäljningschef på Thai Airways.

- Bedömningen är att svenskarna kommer spendera mer tid utomlands framöver. Att Stockholm då får utökade direktförbindelser med Thailand är naturligtvis väldigt välkommet såväl för oss som för alla resenärer, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia.

Sedan tidigare trafikerar Thai Airways sträckan Stockholm Arlanda Airport – Bangkok dagligen med ett motsvarande flygplan. Denna förbindelse berörs inte av den nya satsningen utan kommer även fortsättningsvis avgå dagligen.