Gå till innehåll

Eurowings expanderar vidare i Sverige – stärker närvaron och lanserar nya direktlinjer till Rom och Stuttgart från Stockholm Arlanda

2022-12-12, kl. 06:00

Tyska lågprisbolaget Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och möter efterfrågan genom att utöka utbudet och öppna ytterligare två nya direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda. Till våren lanserar flygbolaget en ny linje till den italienska huvudstaden Rom och den så kallade tyska bilhuvudstaden Stuttgart, i sydvästra Tyskland.

Tyska lågprisbolaget Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och möter efterfrågan genom att utöka utbudet och öppna ytterligare två nya direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda. Till våren lanserar flygbolaget en ny linje till den italienska huvudstaden Rom och den så kallade tyska bilhuvudstaden Stuttgart, i sydvästra Tyskland.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Swedavias flygplatser och lanserar i samband med sommarprogrammet ytterligare två nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport och utökar kapaciteten till Berlin, Faro, Larnaca, Malaga, Nice, Palma de Mallorca och Prag.

I samband med sommarprogrammet 2022, öppnade flygbolaget en ny bas och närmare tjugo Europalinjer som kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. I slutet av mars 2023 öppnar Eurowings sin tredje destination från Göteborg Landvetter när de börjar flyga direkt till Berlin fyra gånger i veckan, och i vinter startar de direkttrafik till Düsseldorf från Kiruna och Luleå Airport. Nu lanseras ytterligare två nyheter, och i slutet av mars 2023 börjar Eurowings flyga direkt från Stockholm Arlanda till Rom och Stuttgart.

Antalet resenärer till Italien har under de senaste tre åren haft en stark tillväxt och Rom är den största italienska destinationen från Stockholm Arlanda. Utöver att vara Italiens populäraste turistresmål är stadens stora hamn startpunkten för många medelhavskryssningar.

Tyskland är Sveriges näststörsta handelspartner och en mycket viktig marknad både för affärstrafiken och privatresesegmentet och är hittills i år en av de största marknaderna från Arlanda. Stuttgartlinjen som sedan ett par år tillbaka är otrafikerad från Stockholm, är mycket efterfrågad. Före pandemin var den stora majoriteten resenärer från Tyskland som reste till Sverige för att turista, besöka släkt och vänner eller i affärer. Automobilsektorn är stor i Stuttgart och ungefär en tredjedel reser för affärer.
Regionen runt Stuttgart har också mycket att erbjuda till turister; utöver Mercedes-Benz Museum och Porsche-Museum som är två stora attraktioner, är Württemberg regionen en populär vinregion och Stuttgart hem till den största öl festivalen i Tyskland efter Oktoberfest.

- Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden och Eurowings tillväxt inför sommarsäsongen är ytterligare ett tecken på det. Rom är en av våra allra mest populära destinationer för turistande svenskar och Eurowings trafik blir ett tillskott till det befintliga utbudet. Det är påtagligt att det finns en mycket stor efterfrågan på direktlinjer till Italien och ett utökat utbud gynnar både svenska och italienska resenärer, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia. Tyskland är en av Arlandas största marknader och det är extra roligt med den nya direkt linjen till Stuttgart. Det är en efterfrågad destination och den nya tillgängligheten är viktig för både privat- och affärsresenärer, inte minst inresande tyskar, avslutar Charlotte Ljunggren.

  Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – RomFiumicino Airport (FCO) tre gånger i veckan på måndagar, torsdagar och söndagar. Linjen trafikeras i dagsläget även av Norwegian, Ryanair och SAS.

  Med start den 26 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Stuttgart Airport (STR) fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar.

  Biljetter finns till försäljning på Eurowings.se. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

  Om Eurowings
  Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern.

  Eurowings arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd. Med partners som myclimate och Compensaid arbetar flygbolaget för att minska och kompensera för koldioxidutsläpp, och bland annat erbjuder de passagerarna möjligheten att köpa biobränsle för sin resa.

  Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
  Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

  För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

  För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.