Gå till innehåll

Eurowings utökar från Arlanda med ny direktlinje till Innsbruck under vintersäsongen

2022-09-27, kl. 06:00

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknadens reslust och utökar med ytterligare en direktlinje från den nya basen på Stockholm Arlanda under vintern. Flygbolaget möter efterfrågan från svenska skidentusiaster och lanserar en linje till österrikiska Tyrolen.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I samband med sommarprogrammet 2022, öppnade flygbolaget en ny bas och närmare tjugo Europalinjer som kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

I samband med vinterprogrammet adderar nu Eurowings ytterligare en direktlinje till Innsbruck, ofta refererad till som Alpernas huvudstad med närhet till skidåkning i nio olika skidsystem såsom St Anton och Ischgl i Österrike, Cortina och Dolomiterna i Italien och St Moritz i Schweiz.

Totalt erbjuder det tyska flygbolaget då totalt tolv destinationer under vintern från Stockholm Arlanda. Linjen är i dagsläget otrafikerad och Eurowings blir ensam om att flyga reguljärt på sträckan.

Mellan den 14 januari och 25 mars 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Innsbruck Airport (INN) med en veckovis avgång på lördagar.

Biljetter finns till försäljning på Eurowings.se. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

Om Eurowings
Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisflygbolag och en del av världens största flygkoncern.

Eurowings arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd. Med partners som myclimate och Compensaid arbetar flygbolaget för att minska och kompensera för koldioxidutsläpp, och bland annat erbjuder de passagerarna möjligheten att köpa biobränsle för sin resa.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.