Gå till innehåll

Flygresenärer skänkte 2,5 miljoner till Röda Korset

2016-03-22, kl. 09:00

Swedavias samarbete med Röda Korset har blivit en succé. Under 2015 bidrog resenärer och medarbetare vid flygplatserna med 2,5 miljoner kronor till Röda Korsets verksamhet.

Swedavia och Röda Korset har under många år haft ett nära samarbete vilket bland annat innebär att utländsk valuta kan lämnas i särskilda insamlingskärl på Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Bromma Stockholm Airport. Därutöver överlämnas kvarglömda föremål på flygplatserna, efter tre månader, till Röda Korset för försäljning och klädinsamlingar bland flygplatsmedarbetare arrangeras.

- Varje dag reser 100 000 passagerare vid våra flygplatser och samarbetet med Röda Korset stärker flygplatserna som moderna mötesplatser. Vi vill rikta ett stort tack till både resenärer och medarbetare för framgångarna, säger Karl Wistrand, VD Swedavia.

- Samarbetet har hela tiden fördjupats, båda parterna nu bidrar till varandras kunskaper, inte minst vad gäller beredskap och krisarbete. Vi vill rikta ett stort tack till alla resenärer och Swedavias medarbetare som bidragit till att vi kan genomföra hjälpinsatser internationellt, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset.

Under 2015 har samarbetet inneburit ett tillskott på 2,5 miljoner kronor till Röda Korsets verksamhet. 1,6 miljoner av dessa erhölls från valutainsamlingen och 900 000 kronor via kvarglömda föremål och klädinsamlingar.

Som ett kvitto på Swedavias engagemang mottar idag Swedavias vd Karl Wistrand ett diplom av Röda Korsets kommunikations- och insamlingschef Morgan Olofsson på Arlanda Airport. I samband med det visar Röda Korset också upp delar av sin verksamhet genom att göra det möjligt för flygplatsens besökare att virtuellt följa deras arbete.