Gå till innehåll

Lästema på Arlanda

2011-11-16, kl. 10:41

Guideböcker, resememoarer, deckare, ja till och med managementböcker – att resa och läsa hör ihop. Men det är inte alltid enkelt att hitta rätt, därför är det lästema på Terminal 5 på Arlanda denna vecka. Genom installationer inspireras resenärerna till att upptäcka boktitlar och författare som de kanske inte läst tidigare.

Guideböcker, resememoarer, deckare, ja till och med managementböcker – att resa och läsa hör ihop. Oavsett om det är en deckare till stranden eller en tegelstensliknande managementbok så finns boken på Arlanda. Men det är inte alltid enkelt att hitta rätt, därför är det lästema på Terminal 5 på Arlanda denna vecka. Genom installationer inspireras resenärerna till att upptäcka boktitlar och författare som de kanske inte läst tidigare.

På Arlanda säljs tusentals böcker och tidningar varje dag. Utbudet anpassas efter hur passagerarprofilen ser ut i det terminalområde där butikerna ligger. Vid de gater där det går många charterflyg med privatresenärer efterfrågas verklighetsflykt och tjocka tegelstenar som ska räcka länge. Vid kortare flighter efterfrågas tunnare böcker som är smidiga att ta med och inte väger så mycket. I gateområden där det är mer affärsresenärer så vill man gärna läsa om business och management men en och annan deckar slinker också med.

För att ytterligare förstärka läsupplevelsen på resan är det lästema på Arlanda hela veckan. På terminal 5 (efter säkerhetskontrollen) finns fyra installationer där du kan lyssna på utdrag ur böcker. Här hittas också flera tusen sidor härliga lästips. London som är en av de mest populära destinationerna från Arlanda har dessutom förärats med en egen installation så att resenärer redan innan ombordstigning på planet kan komma i rätt Londonstämning.

– Att läsa i samband med resa är väldigt populärt. Vi hoppas att på detta sätt kunna inspirera våra passagerare att hitta en bok som passar just dem och deras resa samt bjuda på en trevlig stund på flygplatsen säger Roel Huinink VD på Arlanda Schiphol Development Company. 

För mer information:
Roel Huinink VD på Arlanda Schiphol Development Company, tel 0709-96 28 70