Gå till innehåll

London i topp från Arlanda i juni

2014-07-04, kl. 14:44

När Stockholm Arlanda Airport summerar resandet i juni har antalet resenärer ökat med 13 procent. Utrikes ökade resandet med 12 procent och inrikes med hela 15 procent.

Under juni månad reste 2,2 miljoner resenärer via Arlanda. Antalet utrikesresenärer var drygt 1,7 miljoner (+12 procent) och antalet inrikesresenärer 450 000 (+15 procent) jämfört med samma månad förra året.

– I juni månad nådde trafiken på Stockholm Arlanda Airport nya toppnivåer, där inrikesresandet sticker ut med en ökning på 15,3 procent, med Visby och Kiruna som ökar mest. Vi ser tydligt att marknaden direkt svarar på flygbolagens ökade linjeutbud vilket visar att behovet av effektiva kommunikationer är fortsatt mycket stort, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

London och Köpenhamn turas om att vara största destination – i juni är det London som hamnar i topp. De följs av Oslo som står för månadens största ökning utrikes. Framgångarna för resandet till New York fortsätter, under det första halvåret ökade det med 29 procent jämfört med samma period förra året.

Topp 3-destinationer utrikes: London, Köpenhamn, Oslo

Topp 3-destinationer inrikes: Luleå, Göteborg, Umeå