Gå till innehåll

Lyxlyft för shoppingen på Arlanda - Storsatsar på fler nya butiker

2013-11-07, kl. 11:18

Stockholm Arlanda Airport, som under året gjort omfattande renoveringar och öppnat nya butiker som Victoria’s Secret, gör nu ytterligare ett rejält ”lyxlyft” i shoppingutbudet genom att öppna fler nya butiker i Terminal 5. Det nya tillskottet är ett stort butiksområde med varumärken som Samsung och Lexington, ytor för wellness-produkter, en vinbutik och ett handplockat urval av exklusiva parfymer.

Resenärerna kommer från och med mitten av december att kunna shoppa bland annat inredning och kläder från det New England-inspirerade livsstilsmärket Lexington, som har 100 kvadratmeter yta. Samsung erbjuder smartphones, tablets, kameror, datorer och mobiltillbehör. I parfymdelen finns ett kvalificerat utbud av sällsynta nischdofter från exklusiva varumärken som Xerjoff, l’Artisan Parfumeur, Penhaligon’s, Rallet, Tiziana Terenzi, Bond N°9 och The Different Company. 

Flygplatsen har blivit en viktig del av hela reseupplevelsen. För många resenärer är lyxig och inspirerande shopping något som ingår i känslan av förväntan innan resan. Vi är glada över att nu kunna erbjuda våra resenärer ännu fler upplevelser och möjligheten till mer nischad shopping som det nya parfymerbjudandet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Området där de nya varumärkena inryms är cirka 650 kvm stort och ligger vid gateområde 1-10 i Terminal 5. Det nya butikskonceptet för premiumparfymer är en del i Arlandas och Nuance storsatsning på parfym och kosmetika och syftar till att engagera, underhålla och inspirera resenären.