Gå till innehåll

Nordens hittills största American Express-lounge har öppnat på Arlanda

2024-04-04, kl. 10:02

Torsdag den 4 april öppnades dörrarna till American Express nyrenoverade, dubbelt så stora lounge på Marknadsplatsen i Terminal 5. Med sina nära 700 kvadratmeter nordiskinspirerad design är loungen, i stjärnkrögaren Pontus Frithiofs regi, American Express hittills största i Norden.

Det var i slutet av mars förra året som American Express tillfälligt stängde ned det omtyckta tillhållet Amex Lounge by Pontus på Arlanda för omfattande renoveringar. Under tiden har medlemmarna välkomnats till Amex Pop Up Lounge vid gateområde F i Terminal 5, men under torsdagen 4 april var det alltså dags att återigen slå upp dörrarna till helt nyrenoverade, dubbelt så stora lokaler.

Med nära 700 kvadratmeter är nya American Express Lounge by Pontus Frithiof American Express hittills största lounge i Norden med en design inspirerad av skandinavisk natur där den nordiska skönheten återspeglas i allt ifrån materialval och färger till möbler – ett tema som även ligger till grund för utformningen av nya Marknadsplatsen och Arlandas övriga terminaldelar.

− Som ett led i Arlandas pågående utveckling är det extra roligt att vi får en helt ny lounge och fortsätter vårt samarbete med American Express. Det är efterlängtat att nya American Express Lounge by Pontus Frithiof nu öppnar på Marknadsplatsen i Terminal 5 och att vi fortsätter utveckla och infria målgruppslöftet till våra resenärer om smidiga, inspirerande upplevelser där flygplatsen blir en mötesplats i sig, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

American Express Lounge by Pontus Frithiof kommer att drivas av den välrenommerade stjärnkrögaren Pontus Frithiof – ansiktet utåt för Nordrests fine dining-restaurang La Girafe by Pontus Frithiof som öppnade på Marknadsplatsen i mars samt den italienskamerikanska Little Italy som slår upp dörrarna under hösten 2024, också på Marknadsplatsen i Nordrests regi. Pontus Frithiof är den som har komponerat loungens meny med rätter som exempelvis traditionell räksmörgås, klassisk laxsallad och olika varma och vegetariska alternativ. Vid ett vackert dukade bord kommer American Express-medlemmar även att erbjudas ett brett sortiment av drycker som noggrant har valts ut för att komplettera menyn – allt ifrån lokalt bryggt öl, väl utvalda viner och champagne till flera välsmakande alkoholfria alternativ.

− Öppnandet av vår nya American Express Lounge by Pontus Frithiof på Arlanda är en del av vårt pågående internationella åtagande att erbjuda våra medlemmar premiumförmåner, exceptionell service och förstklassiga upplevelser. Vi vet med erfarenhet att tillgången till en avkopplande miljö, exklusiva bekvämligheter och få njuta av god mat och dryck före avfärd är väldigt uppskattat bland våra medlemmar och vi ser fram emot att välkomna dem till vår nya lounge och ge dem den absolut bästa starten på resan, säger Philip Trocmé, Country Manager, Nordics på American Express.

American Express Lounge by Pontus Frithiof har öppet måndag till fredag klockan 05−18, lördag klockan 05−15 samt söndag klockan 05−18 och välkomnar alla American Express Centurion- och Platinum-medlemmar.

Om American Express

American Express är ett globalt företag som erbjuder finansiella tjänster och kortprodukter till både konsumenter och företag. Medlemskapen erbjuder exklusiva förmåner inom kategorierna Resa, Trygghet, Nöje och Poäng. Poängsystemet ger EuroBonus Extrapoäng eller Amex-poäng som kan användas till nya resor och upplevelser. Tjänsterna används av miljontals människor och företag över hela världen.

American Express Centurion och Platinum-medlemmar har tillgång till American Express Global Lounge Collection med över 1 400 lounger i 140 länder. I Global Lounge Collection ingår bland annat American Express Centurion Lounge, Priority Pass™, Escape Lounges, Plaza Premium Lounges och Delta Sky Club® vid flygresor med Delta.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se