Gå till innehåll

Nytänkande hyresgäst tecknar avtal på Stockholm Arlanda Airport – framtidens mötesplats växer

2018-05-25, kl. 10:00

United Spaces har tecknat avtal med Swedavia om ett långtgående samarbete för den terminalnära byggnaden Office One. Från och med mars 2019 erbjuds moderna coworking-kontor för moderna arbetsplatser med närhet till hela världen.

Kontorsfastigheten SkyCity Office One vid Stockholm Arlanda Airport är 15 000 kvadratmeter stor, tio våningar hög och ligger i direkt anslutning till flygplatsens utrikesterminal 5 och inrikesterminal 4. Nu ska fastigheten bli en unik coworking-arena där United Spaces, en av Nordens ledande aktörer inom coworking, ska drifta Swedavias storsatsning.

– Kontorsfastighetsmarknaden är i en global transformation där teknik och arbetsformer förändrar våra krav och behov för kontor. ”Coworking spaces” blir bryggan mellan fastighetsägarnas krav på långa hyresavtal och hyresgästernas önskan om korta hyresavtal och flexibla lösningar, säger Göran Garberg, vd United Spaces Network Offices AB.

– Stockholm Arlanda Airport är på väg att bli Nordens ledande mötesplats för affärsmöten och konferenser. Flygplatsen är unik som etableringsplats för arbete som växer fram efter framtidens sätt att arbeta; öppen, internationell, flexibel och med fokus på mötet mellan människor. Det gläder oss därför mycket att United Spaces valt att etablera och erbjuda sin kontorslösning vid Stockholm Arlanda Airport, säger Karl Wistrand, vd Swedavia Real Estate AB.

Arlanda är porten till den dynamiska och snabbväxande Stockholm-Uppsala-regionen och själva mötesplatsen där regionen ansluter till världen. På sikt är flygplatsen också den plats som knyter ihop regionen som kollektivtrafiknav. I takt med Stockholms tillväxt accentueras markbristen för kontor och bostäder i innerstaden och dess närområden. Här möter Swedavia behovet av moderna kontor och mötesplatser med effektiva kommunikationer.

Det första steget i den fortsatta expansionen inom flygplatsens del av Airport City Stockholm består av kontorsanläggningen Office One som invigs snart och har en total yta av 15 000 kvm med bästa läge på mycket nära flygplatsbygganden på Stockholm Arlanda Airport.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se