Gå till innehåll

Ökad flygtrafik med SAS från Arlanda inför vintern 2018

2018-05-04, kl. 11:48

​SAS fortsätter att växa på Stockholm Arlanda Airport och öppnar till vintern en ny flyglinje till Uleåborg i Finland. Dessutom utökar SAS även antalet avgångar till populära europeiska destinationer samt fördubblar antalet flyg per vecka till Miami.

SAS fortsätter att växa på Stockholm Arlanda Airport och öppnar till vintern en ny flyglinje till Uleåborg i Finland. Dessutom utökar SAS även antalet avgångar till populära europeiska destinationer samt fördubblar antalet flyg per vecka till Miami.

Till vintern introducerar SAS en ny direktlinje till Uleåborg som är Finlands fjärde största stad. Förutom närheten till norra Finlands unika natur utgör staden en port till urban kultur, modern affärsverksamhet och teknologi. Trafikstart för den nya linjen är 5 november.

Förutom den nya direktlinjen presenterar SAS även ett utökat antal avgångar till många europeiska destinationer från Arlanda. SAS både behåller och utökar avgångarna från Arlanda till Alicante och Lissabon, och fördubblar antalet flyg per vecka till Miami. Tromsö kommer att trafikeras upp till fem gånger i veckan samtidigt som antalet avgångar till Åbo ökar.

– Vi är mycket glada över att SAS fortsätter att satsa på Sverige och Arlanda med såväl nya linjer som utökad trafik. Det svarar väl mot den efterfrågan som finns hos både affärs- och privatresenärer, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi är glada över att våra destinationer och produkter har fått ett så positivt mottagande. Därför stärker vi vår satsning inför vintersäsongen genom att behålla många flyglinjer och öka antalet avgångar. Vi kan också glädja många resenärer med nyetablerade linjer, säger Rickard Gustafson, vd på SAS.