Gå till innehåll

Plus sju procent på Arlanda i maj

2014-06-05, kl. 08:20

Antalet resenärer på Stockholm Arlanda Airport ökade med sju procent i maj. Utrikestrafiken ökade med tio procent, medan däremot inrikesresandet minskade med en procent.

Under maj månad reste drygt två miljoner resenärer via Arlanda. Antalet utrikesresenärer var drygt 1,5 miljoner (+10%) och antalet inrikesresenärer knappt 500 000 (-1%) jämfört med samma månad förra året.

Köpenhamn är fortfarande den största destinationen, tätt följd av London och Oslo. New York hade även denna månad den största resenärsökningen; plus 32 procent, jämfört med maj 2013.

Ökningen som till stor del beror på den starka svenska ekonomin har lett till fler flyglinjer och ett ökat resande till och från Stockholmsregionen.

– Fler resenärer är naturligtvis väldigt positivt för oss som flygplats, och ett ökat resande betyder att det går bra för Sverige och att människor har större tilltro till sin privatekonomi, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Antalet landningar ökade i maj, dock endast med fyra procent, vilket innebär att trenden med allt fler passagerare i befintlig mängd flygplan håller i sig.