Gå till innehåll

Stockholm Arlanda Airport får sin första food hall

2022-12-01, kl. 09:51

Nya Arlanda fortsätter ta form och när den nya säkerhetskontrollen och Marknadsplatsen står klar kommer många spännande restauranger och barer att öppna. Bland annat så slår Stockholm Arlanda Airports första food hall upp sina portar, där resenärer kan njuta av mat från flera restauranger som erbjuder allt från hamburgare till maträtter med smaker från Mellanöstern.


I Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport byggs en stor säkerhetskontroll med modern teknik som kommer att underlätta för resenären, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Den första etappen av tre öppnar sommaren 2023 och hela Marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

Då ”äta är det nya shoppa” kommer fler ytor för restauranger och barer att finnas på Marknadsplatsen och anpassas till framtidens resenärer. Det blir fokus på ett brett utbud och mer hälsosam mat. Dessutom införs ett pristak som innebär att priserna inte får ligga högre än max 10% jämfört med motsvarade utbud ”på stan”.

- Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Sammantaget ska utbud och upplevelse bidra till en minnesvärd upplevelse som man vill dela med andra och uppleva snart igen, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

  HMSHost är en ledande aktör inom mat och dryck för resenärer. Redan idag driver de ett flertal restauranger och barer på Arlanda och sommaren 2024 öppnar HMSHost Arlandas första food hall på Marknadsplatsen, en plats där man samlar flera restauranger tillsammans. Där kommer restaurangerna La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill ligga tillsammans med två mindre restaurang-pop-uper som löpande byts för att bereda plats för nya spännande matkoncept. Förutom restaurangerna kommer även food hallen innehålla en bar med fantastisk utsikt över start- och landningsbanan. Dessutom öppnar HMSHost ytterligare enheter på Marknadsplatsen. Bland annat 60 Degrees - Bar and Brewery, en pub med lokala ölsorter och klassisk pubmat samt Fresh Forward, ett grab´n go-koncept där resenären enkelt kan ta med sin mat på språng.

  - Utvecklingen av Stockholm Arlanda Airports mat- och dryckesutbud gav oss en möjlighet att utöka våra koncept. Vår omfattande varumärkesportfölj och starka lokala relationer skapade den perfekta plattformen från vilken vi kunde skapa en vacker och äkta svensk gästupplevelse. Vi är så glada över att arbeta tillsammans med Swedavia som långsiktiga affärspartners, fortsätta att skapa platser där människor vill vara och ser fram emot att öppna våra nya restauranger nästa år, säger Sytze van der Aa, HMSHost International’s Regional Managing Director för Europa.

   Här är enheterna som HMSHost öppnar på Stockholm Arlanda Airport och Marknadsplatsen:

   Food hall där La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill kommer finnas tillsammans med en bar och pop-uperna Asia Street Cooking och Bread Break. Öppnar sommaren 2024.

   Espresso House - öppnar hösten 2024.

   60 Degrees - Bar and Brewery- öppnar sommaren 2023.

   Fresh Forward - öppnar en enhet hösten 2023 och en vintern 2024.

   Brew’d - öppnar hösten 2023.