Gå till innehåll

Tillväxt på Arlanda får hotellprojekt att växa

2017-05-11, kl. 07:30

I Oktober 2016 kom Swedavia och hotelloperatören Nordic Choice Hotels överens om att Arlandas nya storhotell kommer drivas av Comfort Hotel. Med kraftigt ökat antal passagerare på flygplatsen så har parterna nu bestämt att hotellprojektet ska växa. Hotellet går från tidigare kommunicerade 463 hotellrum till 503. Hotellet blir därmed Nordens största flygplatshotell och ett av Stockholms största.

Tillväxt på Arlanda får hotellprojekt att växa

Antalet flygpassagerare på Arlanda flygplats ökar kraftigt. Det första kvartalet 2017 reste 2,1 miljoner passagerare till eller från Arlanda flygplats. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period 2016. Det ökade trycket på flygplatsen ökar också behovet av logimöjligheter. Comfort Hotel Arlanda Airport som planeras att öppna i slutet av 2019 och utökas därför med 40 rum.

- Arlanda flygplats är en framgångssaga. Flygplatsen växer så att det knakar och vi med den. Nu bygger vi ut hotellet redan innan första spadtaget för ursprungshotellet är taget. Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer. Sedan 2013 har Arlanda fått 14 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten förbereds nu ett 14 våningar högt hotell för främst fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”.

Inriktningen är mindre rum med hög kvalitet och en stor loungeyta för möten, umgänge och avkoppling. Hotellet placeras intill SkyCity med dess stora utbud av butiker och restauranger.

- Vi är glada över att ha tecknat avtal med Nordic Choice Hotels som operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna resenären och är helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning. Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar, får en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar, vinterträdgård. Byggstarten planeras till sommaren 2017 med inflyttning under 2019.

Nordic Choice Hotels har tidigare etablerat det stora Clarionhotellet på Stockholm Arlanda Airport. För Swedavia är hotellsatsningen nästa fas i att utveckla den nya flygplatsstaten i takt med det ökande rese- och övernattningsbehovet. Under sommaren har byggandet av kontorsfastigheten Office One påbörjats vid torget intill de båda hotellfastigheterna.

För ytterligare information, kontakta: Swedavia pressjour tel. 010-10 90 100