Destination:

Alicante

Lokal
temperatur

20°

Lokal
tid

22:53

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .

Hitta resa

Alicante
Reseguiden logo
El Castell de Guadalest

El Castell de Guadalest är en av de vackraste byarna i Spanien. Att promenera genom gatorna i byn är en sann njutning. Slott San José Castle, hus Orduña, klocktornet samt de ovanliga museerna kommer att locka din uppmärksamhet. Om du gillar hika i bergen är El Castell de Guadalest det perfekta stället att vara i kontakt med naturen. Om du är en gastronomisk älskare, erbjuder restaurangerna en kombination av traditionella rätter och de senaste innovationerna.

Civilkrigets Anti-flygplans skyddsrum
Plaza Séneca

Objekt och textförklaringar som visas i de olika rummen avser att visa besökare det historiska och sociala sammanhanget som omringade konstruktionen och användningen av dessa skyddsrum i Alicante under det spanska inbördeskriget (1936-1939).

Restaurante Dársena
Marina Deportiva, Muelle Levante 6

En av de äldsta restaurangerna i Alicante ligger i fritidsbåtshamnen och erbjuder en fantastisk utsikt över hamnen. Deras specialitet är ”paella” och Medelhavsköket.

Restaurante Nou Manolín
C/ Villegas, 3

Restaurangen ligger på en av gågatorna i centrala Alicante. Den har en mycket god och varierad à la carte-meny och anses också servera Spaniens bästa tapas.

El Corte Inglés
Avenida Maisonnave,53 and Avenida Federico Soto, 1-3

Spaniens största varuhuskedja finns på 53 Avenida Maisonnave och 1-3 Avda. Federico Soto. Förr eller senare kommer alla hit. Passa på att köpa "turrones", nougat med nötter. Här hittar du även Fondillon Gran Reserva 1964, ett vin som är unikt för Alicante-regionen.

El Barrio

Små butiker som säljer alla typer av presenter, souvenirer, kläder och lokala livsmedel och är belägna på de pittoreska gatorna i den gamla delen av staden.

Alicante-Elche Internationella flygplats

Alicantes internationella flygplats ligger 11 kilometer söder om staden och heter ”Altet”. För närvarande genomgår Alicante-Elche Internationella flygplats betydande arbete för att förbättra och utvidga sin anläggning med en helt ny terminal. Det billigaste sättet att komma till centrum är med stadsbuss C-6. En enkelbiljett kostar €3,85. Bussen avgår var 20:e minut och det tar cirka 20 till 30 minuter beroende på trafiken. En taxi kostar cirka €18 och restiden är cirka 10 till 15 minuter.

Pass/Visum

Spanien kan besökas visumfritt i upp till 90 dagar av medborgare i Australien, Nya Zeeland, Japan, Sydkorea, Taiwan, Malaysia, Israel, UAE och de flesta länder i Amerika. Om du är osäker på om du behöver ansöka om visum eller inte, rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden i ditt land. Internationella (icke-Schengen) resenärer behöver ett pass som är giltigt i minst 3 månader från och med dagen för hemresa för att komma in i Schengen-zonen. Medborgare i Schengenländerna kan resa utan pass, men måste ha ett giltigt ID med dem under sin vistelse.

Arrival Guides Logo