Destination:

Antalya

Antalya

Antalya är den turkiska rivierans pärla, en spännande storstad och ett badparadis på samma gång. Kusten är fylld av ljuvliga stränder som passar alla smaker och längs kustremsan ligger mängder av högklassiga hotell och restauranger. Den som vill ta en paus från strandlivet kan se fram emot utflykter till flera tusen år gamla ruiner och unika naturfenomen.

Hitta resa

Antalya
Reseguiden logo
Antalya Museum

Ett innehållsrikt museum där besökaren kan strosa bland välbevarade romerska statyer, enorma sarkofager och fynd från teatern i Perge. I en liten monter bland ikonerna ligger ett käkben med en tand som tillhört jultomten S:t Nikolaos. Han föddes i Patara och har sin grav i Demre. Museet har dessutom en avdelning med folkdräkter och mycket vackra mattor.

Adress
Konyaalti Cad, Antalya
Yivli Minareli

Denna räfflade minaret byggdes av sultan Keykubat på 1200-talet och är stadens symbol. En mycket expressiv ryttarstaty av Kemal Atatürk står i närheten.

Adress
Kaleiçi, Antalya
Seraser Fine Dining

Seraser Fine Dining Restaurant är belägen i en 300 år gammal herrgård och de använder dessa fantastiska omgivningar för att tilltala alla dina sinnen. - "Efter att ha vävts med silver och guld, täcker Seraser dina axlar precis som en svalkande kaftan i natten."

Adress
Tuzcular mah. Karanlik sok. No:18 Kaleici, Antalya
Vanilla Lounge

Vanilla Lounge ligger i den gamla staden Kaleici och ståtar med spännande och elegant ottomansk arkitektur i en modern miljö. Deras moderna meny består av italiensk mat.

Adress
Hesapci Sokak, No:33 Kaleiçi, Antalya
Migros Mall

Ett av de största varuhusen i området och en av dem som erhåller det största utbudet av kvalitetsbutiker i Antalya. Över 128 butiker som erbjuder dig en mängd olika märkeskläder, smycken och böcker. Förutom att spendera pengar på saker som gör livet lite roligare kan du förbättra din shoppingupplevelse genom att gå på deras biograf eller genom att njuta en bit mat på deras stora mattorg.

Adress
100. Yil Bulvari Arapsuyu Mevkii, Antalya
Özdilek Park

Denna shopping plaza erbjuder dig fyra våningar där du kan leva ut dina shoppingdrömmar. Oavsett vad du letar efter, kan du vara säker på att göra ett fynd i Özdilek. Medan köpcentret inte bara erbjuder butiker, så är den utformad som ett helt nöjescentrum. Du kan vila fötterna på något av de många kaféer och restauranger, titta på en 8D film, bowla eller njuta av regelbundna händelser här.

Adress
Fabrikalar Mah. Fikri Erten Cad. 2 Kepez , Antalya

Flygplats

Antalya International Airport ligger 10 km öster om Antalya och trafikeras av både reguljär- och charterflyg. Du hittar taxibilar framför ankomsthallarna i alla terminaler. Det går kollektivtrafik från flygplatsen till centrala Antalya. Du kan ta buss nummer 600 som går var 30:e minut mellan flygplatsen och bussterminal (Otogar) i Antalya. Resan till centrum tar cirka 15 minuter beroende på trafiken.

Adress
Antalya International Airport, Antalya

Kollektivtrafik

Enklaste sättet att ta sig fram i Antalya är att åka dolmus (minbuss) som avgår när de är fulla och stannar där man önskar. Vanliga stadsbussar finns också men är betydligt dyrare och stannar bara vid hållplatserna. Bussar går från busstationen Otogar till olika delar av Turkiet. Olika bolag trafikerar samma sträckor. Beställ platsbiljett i förväg.