Destination:

Bangkok

Lokal
temperatur

31°

Lokal
tid

12:15

Bangkok

Dynamisk, exotisk och rikt kosmopolitisk - Bangkok är en av Sydostasiens mest levande och älskade resmål. Som en stad av kontraster lockar detta kulturella epicentrum och shoppingparadis miljoner resenärer varje år till dess rikliga marknader, lyxhotell, fantastiska naturscenerier och lockande maträtter. Här smälter det gamla och moderna samman och Bangkoks härliga gyllene tempel och skyskrapor i världsklass väntar. Frossa i det frenetiska tempot medan du njuter av sevärdheter, shoppar loss och sedan åker tuk-tuk runt stan för en släng av Bangkoks rika och fartfyllda nattliv.

Hitta resa

Bangkok
Reseguiden logo
Grand Palace
Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok

Hem till den kända smaragdBuddhan, den mest vördade Buddha-avbilden i Thailand, är Grand Palace, en andligt medelpunkt och en härlig arkitektonisk bragd. Gå dit tidigt för att slippa jäkt och trängsel och kom ihåg att visa respekt genom att bära långbyxor - inga shorts tillåtna! Ta en taxi eller tuk-tuk direkt till slottet. Alternativt kan du ta Skytrain till Sapan Thaksin och hoppa på en flodbåt till Phra Arthit-piren.

Wat Phra Kaew (Smaragdbuddhans Tempel)
Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok

Wat Phra Kaew ligger i direkt anslutning till Grand Palace och är känt som "Templet för smaragd-Buddhan". Det är det heligaste buddhistiska templet i landet och här finns den magnifika statyn av Smaragdbuddha, huggen ur ett enda stycke jade.

Yaowarat Road
Yaowarat Road, Bangkok

Även känt som Bangkoks Chinatown - en myllrande, frenetisk, neonådra med imponerande spår av kinesiskt och orientaliskt inspirerade matställen och restauranger. Njut av några av de bästa Dim Sum-luncherna i hela sydöstra Asien.

Phahurat Road
Phahurat Road, Bangkok

Bara en kort sträcka från Yaowarat. Reta smaklökarna med regionens karaktäristiska indiska rätter - för att inte nämna ett kryddigt utbud av delikatesser från Pakistan och Punjab.

Step One Tailor
1086/18 Charoen Krung Road, Bangkok

En skräddare serverar dig i en avslappnad atmosfär. Du kan välja mellan byxor, blusar, kostymer, rockar och mycket mer.

Kläder & Skräddare

Bangkok är känt för sina billiga kläder och talangfulla skräddarindustri. Det finns skräddarbutiker i hela staden men det är bäst att fråga runt för ansedda platser. Vissa skräddarbutiker kan ta dina pengar utan att leverera kvalitetsprodukter.

Don Muang Internationella Flygplats
Don Muang International Airport, Bangkok

Bangkoks första flygplats hanterar nu främst kortdistansflygningar för lågprisbolag på inrikeslinjer. Den ligger 25 kilometer norr om centrala Bangkok. Det finns en 500 meter lång gångväg som förbinder den internationella med de inhemska terminalerna. Det finns även en gratis Thai Airways pendelbuss tillgänglig. Airport Directory +66 2 535 1111 www.airportthai.co.th

Suvarnabhumi Internationella Flygplats
Suvarnabhumi Internationella Flygplats, Bangkok

En enorm internationell port till Asien - den glänsande Suvarnabhumi Airport är den nyaste av Bangkoks knutpunkter för lufttrafik. Den ligger i provinsen Samut Prakan endast 30 kilometer öster om Bangkok. Suvarnabhumi uttalas "soo-Wahn-ah-poom" och betyder "det gyllene landet" på thailändska. Denna nya flygplats välkomnar dagligen tusentals besökare som ser fram emot att se landets gyllene sevärdheter. Att ta sig in till Bangkok är lätt med vanlig buss och flygplatsens taxiservice. Den nyöppnade Suvarnabhumi Airport Link tillhandahåller direkt tågtrafik till centralstationen. Airport Express har också fyra direkta bussförbindelser till olika hotell i innerstaden. En dygnet-runt buss avgår dessutom från bussterminalen vid Transport Centre. Taxi finns på Nivå 1 i terminalen. Alternativt kan du ta en buss (Express route) från Transport Centre.

Arrival Guides Logo