Destination:

Barcelona

Lokal
temperatur

20°

Lokal
tid

13:51

Barcelona

Klimatet, stränderna, arkitekturen, restaurangerna - Barcelona har på några årtionden förvandlats från en ruffig hamnstad till ett av Europas, för att inte säga världens, främsta resmål. Det är en vacker stad som blivit allt mer glamorös tack vare sin kombination av klassisk och modern arkitektur, dess gallerier, teatrar och inte minst dess museer - här finns några av världens bästa museer. Barcelona är en pulserande storstad.

Hitta resa

Barcelona
Reseguiden logo
Park Güell
Carrer d'Olot, s/n, Barcelona

I denna park med fantastisk utsikt över staden kan du beundra flera oklanderliga verk av Gaudi. Egentligen är hela parken designad av konstnären själv. Statyer och byggnader i olika färger och former står sida vid sida och parken är listad på UNESCO: s världsarvslista.

Camp Nou
Carrer d'Aristides Maillol, 12, Barcelona

FC Barcelona är mer än ett klubblag i fotboll. Ibland känns det som laget bär hela nationens självkänsla på sina axlar. Även om man inte är fotbollsintresserad bör man gå och titta på en match, dels för det höga antalet välklädda och ivrigt diskuterande människor i publiken, dels för att själva stadion är ett arkitektoniskt mästerverk.

Cal Pep
Plaça de les Olles 8, Barcelona

Cal Pep är en mycket populär tapasbar och krog. Bäst är att tränga sig in vid bardisken och låta Pep själv rekommendera dagens bästa smårätter. Annars finns även bord, och en lugnare matsal längst in. Här erbjuds en blandning av klassisk och innovativ matlagning.

Banna Restaurant
Plaça Revolució de Setembre 1868, 15, Barcelona

Det thailändska kocklaget från Xishuangbanna lagar mat till perfektion med färska råvaror från Barcelonas marknader. Välj från à la carte eller dagens meny. Äkta thailändsk mat med stort värde för pengarna kan avnjutas här, i hjärtat av Gràcia.

Mercado La Boquería
La Rambla, 91, Barcelona

Ett måste är att besöka La Boquería halvvägs ned på Ramblan - denna saluhall erbjuder allt i matväg och här är också populärt att stanna för en lunch eller ett uppfriskande glas cava.

El Born
El Born, Barcelona

Området El Born är också bra jaktmarker för kul matshopping. Casa Gispert säljer kaffe, torkade nötter och frukt och Tot Formatge är en av Barcelonas bästa och mest välsorterade ostbutiker.

Flygplats Barcelona El Prat
Barcelona El Prat Airport

Barcelonas Internationella flygplats ligger 13 km sydväst om staden och flera olika bussbolag kör in till Barcelona. De stannar vid samtliga terminaler ungefär var 5:e minut och kör sedan till Plaza de Catalunya i centrala Barcelona. En enkel biljett med Aerobus kostar €5.90 (tur och retur €10.20) och det tar ca 25 minuter in till staden. Lokaltåg finns också och de avgår varje halvtimme från tågstationen bredvid terminal 2. Det finns en gratis skyttelbuss som går mellan terminal 1 och 2 som tar ca 10 minuter. Det tar ca 30 minuter till centrum och en biljett kostar ca. €4. Taxibilar finns tillgängliga utanför terminalerna. Pris sätts av taxameter och beror på trafiken och dag och tid. Det genomsnittliga priset är runt €35.

Girona-Costa Brava Airport
Vilobi de Onyar. Girona

Girona flygplats ligger ungefär 100 kilometer från Barcelona centrum och det finns tre sätt att ta sig däremellan. Bussen tar dig till Estacio d’ Autobusos Barcelona Nord. Avgångstiderna beror på flygens ankomsttider. Priset för en enkelbiljett börjar på €16. En taxi till Barcelonas centrum kostar ca €125 så ett bättre alternativ kan vara att övernatta i Girona och åka buss nästa dag. Det finns också tåg till och från Barcelona, men då måste du dessutom ordna transport mellan Girona centrum och flygplatsen.

Arrival Guides Logo