Destination:

Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!

Hitta resa

Berlin
Reseguiden logo
Monument över Europas Mördade Judar

Inte långt ifrån Brandenburger Tor ligger minnesmonumentet över Europas mördade judar, Holocaust-Mahnmal som det kallas. Det består av över 2 700 betongpelare i skiftande höjd, där det är meningen att man ska vandra mellan dem för en känsla av utsatthet och instängdhet . Detta är en plats för hågkomst och en varnande påminnelse. Ett underjordisk informationscenter ligger i anslutning där alla kända offer finns namngivna med detaljer om platserna där hemskheterna begicks. Gratis inträde.

Adress
Cora-Berliner-Straße 1, Berlin-Mitte
Gendarmenmarkt

Omgärdat av Deutscher Dom på ena sidan, Französischer Dom på den andra samt Konzerthaus och Schiller Memorial i mitten, räknas detta som ett av Europas vackraste torg. På somrarna hålls här utomhuskonserter med klassisk musik och om vintrarna hålls en av de vackraste och mest romantiska julmarknaderna här, med mängder av det typiska tyska glühwein (glögg).

Adress
Gendarmenmarkt 10117 Berlin Mitte
Brauhaus Südstern

Detta bryggeri och restaurang i ett har även en 'beer garden'. Här serveras allt från buffémat till á la Carte och du kan även boka en guidad tur där du får veta alla bryggeriets hemligheter - avsmakning ingår! Här spelas livemusik vissa kvällar.

Adress
Hasenheide 69, Berlin-Kreuzberg
"first floor" på Hotel Palace Berlin

Stjärnkocken Matthias Diether, nominerad till "Berlin’s Master Chef 2011", lagar modern mat med blicken mot franskt haute cuisine och europeiska rätter. Detta är en centralt belägen gourmetrestaurang.

Adress
Budapester Straße 45, Berlin-Tiergarten
Schlossstraße

Schloßstraße är shoppingområdet i stadsdelen Steglitz. Mellan Walter-Schreiber Platz och Rathaus Steglitz ligger ett separat, pulserande centrum fullt av restauranger, butiker, teatrar och biografer. Här kompletteras köpcentrena Das Schloss, Forum Steglitz och Schloss-Straßen Center av KARSTADTs varuhus, Naturkaufhaus Galleria och Schloßstraße 110. Globetrotter-butiken, som ligger direkt på Schloßstraße tunnelbanestation erbjuder allt som tänkas kan för utomhussport och aktiviteter för alla som gillar att vara utomhus, aktiva resenärer och amatörsportentusiaster. I april 2012 öppnade det renoverade Steglitz köpcentret "Boulevard Berlin" igen sina dörrar för allmänheten. Med sina 76 000 kvadratmeter shoppingyta är det det näst största köpcentret i Berlin. Totalt erbjuder Schloßstraße 200 000 kvadratmeter av kul shopping!

Adress
Schlosstraße, 12163 Berlin-Steglitz
Friedrichstraße

Med allt från "Golden Twenties" till arkitekturen i New Berlin är Friedrichstrasse en av stadens viktigaste pulsåder. I själva verket kan man till och med säga att här har man hela Berlin på en gata. På Quartier 207 i varuhuset Les Galeries Lafayette kan man shoppa och insupa franskt mode eller specialiteter från Frankrike på delikatessavdelningen. Quartier 206 precis intill, är en av de vackraste och mest exklusiva shoppingkvarteren i Berlin med märken som Cerruti, Gucci och Louis Vuitton representerade i en Art Deco-passage. I Dussmann das KulturKaufhaus (Kulturvaruhuset) på Friedrichstrasse hittar man all tänkbar kultur. Fördelat på fem våningar finns här allt du kan önska i kultur: böcker, musik och film, spel och ljudböcker, presentartiklar, pappersvaror, noter och mycket mer. Här är det lätt att tappa tid och rum.

Adress
Friedrichstraße Berlin Mitte, Berlin Kreuzberg

Taxi

När du tar en taxi i Berlin, betalar du en grundavgift på €3.90 plus €2.00 för varje påbörjad kilometer. Tariffen kallad "Kurzstrecke" (kort avstånd) ger dig en resa på upp till två kilometer för €5.00 – i detta fall måste du emellertid ha flaggat ner taxin själv.Tariffen "Kurzstrecke" gäller alltså inte om du beställer en taxi eller tagit en taxi i en av taxi-stopp köerna. Taxi Berlin International +49 30 20 20 21 22 0 (Service dygnet runt på engelska) Funk Taxi Berlin +49 30 26 10 26 www.funk-taxi-berlin.de

Turistinformation

Innan du åker: Hotell.Biljetter.Info. Information finns tillgänglig på www.visitBerlin.com eller ring +49 30 25 00 25. Berlin Turistinformation: Hauptbahnhof (Centralstationen) Bottenvåningen, ingång Europlatz dagligen 8.00-22.00 Neues Kranzler Eck nära Zoo / Ku'damm Kurfürstendamm 22, Passage Mån-lör 09.30-20.00 * Sön 10.00-18.00 * Brandenburger Tor Pariser Platz, södra porten dagligen 09.30-18.00 * Flughafen Tegel (Flygplatsen Tegel) Terminal A, Gate 1 dagligen 8.00-21.00 Fernsehturm (TV-tornet) öppet 22/5-31/10 2013 Panoramastraße 1a dagligen 10.00-18.00 * Utökade öppettider april till oktober.