Destination:

Biarritz

Lokal
temperatur

16°

Lokal
tid

07:51

Biarritz

Från Napoleon III till Frank Sinatra – alla semestrade de här. Biarritz var en gång Atlantkustens Monte Carlo och lyxhotellen och den exklusiva shoppingen finns kvar. Glamouren har dock tonats ner, men tack vare surfing och andra vattensporter har staden föryngrats igen. Biarritz är det perfekta resmålet för en avslappnande helg med delikat mat.

Hitta resa

Biarritz
Reseguiden logo
Hôtel du Palais
1 Avenue de l’Impératrice, Biarritz

Hôtel du Palais är ett av världens pampigaste hotell, och skapades av Napoleon III:s fru, Eugénie i slutet av 1800-talet. Det står fortfarande högt över den norra änden av Grand Plage. Hotellet är väl värt ett besök, inredningen och atmosfären påminner om en gången tid.

Plateau de l’Atalaye
Place Ste-Eugénie square, Biarritz

Utsikten över Atlantvågorna som slår mot klipporna nedanför är dramatisk. Det är här valspanarna satt och höll utkik. En staty av jungfru Maria från 1865 sitter uppflugen på en av klipporna. Inte långt härifrån ligger det pittoreska Place Ste Eugénie och den gamla fiskehamnen Port des Pêcheurs.

Chez Albert
Rue du Port Vieux, Biarritz

Skaldjursrestaurangen Chez Albert är belägen i den gamla hamnen. Restaurangen serverar stora mättande portioner med ostron, musslor och krabba och har många flitiga besökare från den lokala befolkningen. Restaurangen har även vacker utsikt från sin uteplats.

Le Pim'pi
14, Avenue Verdun, Biarritz

Le Pim'pi har en utvald meny med fransk mat som smakar lika bra som om den vore hemlagad. De har en meny över lokala viner och servicen är varm och vänlig.

Lokalmarknad
1 Rue des Halles, Biarritz

Andas in alla goda dofter från maten och kryddorna vid denna autentiska marknad. Här finns ett stort utbud av färska frukter och grönsaker och den vänliga atmosfären gör denna plats till en favorit bland lokalbefolkningen. Om du vill hitta ett stort urval se till att komma tidigt, marknaden stänger vanligtvis runt lunchtid.

Les Halles saluhall
Rue Les Halles, Biarritz

Bunkra upp med korv, ost, Serranoskinka och andra delikatesser på Les Halles saluhall.

Flygplats
7 Espl. de l'Europe, Anglet

Biarritz flygplats ligger bara någon mil från staden. Den servar även de närliggande städerna Anglet och Bayonne. Flygbussen samt flera bussar tar dig in till staden, liksom tåget. Tåg: Från flygplatsen, kan du komma till Biarritz-La Négresse tågstation genom Chrono linje C. Resan tar cirka 10 minuter. Buss: För att resa till Biarritz, Anglet och Bayonne, kan du använda Chronoplus nätverk som är den lokala busstrafiken. Buss nr 14 går mellan flygplatsen och till centrum i Biarritz. Den går alla dagar i veckan. För mer information, vänligen titta på följande webbplats: www.chronoplus.eu Regional Bus Service: ATCRB driver en reguljär busslinje med start från flygplatsen till ändhållplatsen Hendaye, däremellan stannar den vid tågstation Biarritz-La Négresse och sedan åker vidare till städerna Bidart, Guéthary, St-Jean-de-Luz och slutligen Hendaye. För mer information, vänligen kolla hemsidan: www.transports64.fr Det finns också flera biluthyrningsfirmor på flygplasten som Avis, Hertz och Europcar. Taxi finns utanför terminalbyggnaden. Du kan också beställa taxi i förväg.

Kollektivtrafik

STAB driver Biarritz lokala transportsystem. Biljetterna är giltiga i en timme. Chrono bussnät fungerar i Biarritz Anglet och Bayonne. Biljetter för en enkelresa kan köpas på bussen. Det erbjuds också olika biljetter såsom: kort med 10 resor, en sju-dagarspass eller en 24-timmarspass. Dessa kan köpas i tobaksaffärer. Det finns också det spanska bussbolaget PESA som kör två gånger om dagen till Bilbao och San Sebastian i Spanien. Denna buss avgår strax utanför Biarritz Turistbyrå.

Arrival Guides Logo