På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Birmingham

Birmingham

Birmingham är en riktig pärla! Här hittar du utmärkta restauranger, bra shopping, ett spännande nattliv och en arkitektonisk ikon som förändrat synen på staden. Sist men inte minst - landskapet som inspirerade JRR Tolkien att skriva Sagen om ringen.

Hitta resa

Birmingham
Reseguiden logo
Jewellery Quarter

Juvelerarnas Jewellery Quarter är värt ett besök, en levande trakt där du hittar upp mot hundra smyckesåterförsäljare och smyckesdesigners. Du bör också besöka museet på Vyse gatan som heter Museum of the Jewellery Quarter.

Adress
Jewellery Quarter, Birmingham
Birmingham Town Hall

Ritad av Joseph Hansom och invigd 1832. Det här är platsen för uruppförandet av Mendelssohns Elias. Den magnifika byggnaden har genomgått en omfattande renovering år 2007.

Adress
Victoria Square, Birmingham
Bank

Bank är en chic och elegant restaurang och bar som är belägen vid Brindleyplace. Kom hit och njut av en härlig måltid eller en läcker cocktail i baren.

Adress
4 Brindleyplace, Birmingham
Pushkar

För äkta och färsk indisk mat, besök restaurang Pushkar. Köksmästaren har skapat en eklektisk meny med en blandning av moderna, traditionella och originella idéer.

Adress
245 Broad St, City Centre, Birmingham
Bullring Mega-Complex

I Birmingham är en stor del av shoppingen koncentrerad till megakomplexet the Bullring. Här hittar man de traditionella kedjorna, t.ex. Karen Millen, Monsoon, Miss Sixty och HMV. Undantaget är Apples eleganta datorbutik, full av iPod-tillbehör. Den mest intressanta delen, både på in- och utsidan, är medvetna varuhuset Selfridges. Den som är van vid London-varuhuset bör dock bereda sig på ett något snävare, men ändå spännande, sortiment.

Adress
Bullring Shopping Centre, Birmingham
The Rag - Loppis

På The Rag kan man både fynda och synda, särskilt tidigt på morgonen. Vintagekläder, magasin, prylar och pryttlar. Med 50 år på nacken är The Rag fortfarande ett måste i Birmingham.

Adress
50 Edgbaston St, Birmingham

Birmingham Internationella Flygplats

Birmingham International Airport (BHX) är den femte största i England och ligger 13 kilometer öster om Birmingham. Den närliggande stationen nås via en kort resa med kostnadsfria Air-Rail Link-bussen. Tåg avgår sedan till Birmingham var 5-20 minut hela dagen. Biljetter kan köpas på stationen för den 12 minuter långa resan till New Street stationen. Lokalbuss 900 avgår från hållplats K utanför terminalen var 20-30 minut. Resan till Moor Street-stationen tar cirka 35 minuter.

Lokaltrafik

I Birmingham består kollektivtrafiken av ett väl utbyggt bussnät och närförorterna knyts samman av lokaltåg och spårvagnar. Det finns flera olika kort att välja mellan, inklusive dagskort.