Destination:

Blekinge

Blekinge

Välkommen till Blekinge! Det är en liten, förtrollande och vacker destination med överraskande nära till allt. Njut av att öhoppa, sola på skärgårdsklippor, sandstränder, sjöar, vildmark och den djupa skogen med ljust gröna ängar. Visste du att solen skiner fler timmar här än på många andra platser i Sverige? Ja, och visst gör det att din vistelse blir ännu bättre! Utforska den historiska flottbasen; en del av det maritima världsarvet. Smaka på lokalt producerad mat, upplev musikevenemang, konst, hantverk och olika familjeaktiviteter.

Hitta resa

Blekinge
Reseguiden logo
Eriksberg Vilt & Natur

Vid Eriksbergs entré öppnar sig en värld av upplevelser med allt från vilda djur till gastronomi. En mäktig visent som vädrar i luften. En hjortkalv som sturskt hoppar runt i gräset. Eller ett morgonkaffe med utsikt över savannens betande djur. På Eriksberg möter du det vilda livet. Det är du som är gäst i hjortarnas och havsörnarnas värld, inte tvärtom. Många gäster blir nog förvånade över att det finns konst, utställningar och historiska vandringar på Eriksberg, eller lekpark och café. Bäst kända är Eriksberg för sin mat, fiske- och jaktupplevelser. Den som vill uppleva både skmyning och grynig i parken kan välja mellan vandrarhem eller lyxig vistelse på hotell. Det finns till och med en säkerhetsvilla för internationella toppar som söker ett hide-away.

Adress
Guöviksvägen 353
Kulturcentrum Ronneby konsthall

Besök en av Kulturcentrum Ronnebys utställningar, perfekt för den konstintresserade! Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Adress
Kallingevägen 3 372 30 Ronneby
Gourmet Grön i Karlshamn

För 21:a året i rad blev Gourmet Grön i Karlshamn omnämnda i White Guide som en av Sveriges bästa restauranger. Här serveras fräscha grönsaker, ekologiskt kött, delikata ostar och mycket mer i rätter med mycket smak. Hög kvalitet och god smak står i centrum. Luncher, catering, bufféer- upplev nya smaker och upplevelser!

Adress
Biblioteksgatan 6, Karlshamn
Nya Skafferiet i Karlskrona

Lunchbuffé med ett stort urval sallader och hemlagade pajer och andra delikatesser från deras disk äter du hos Nya Skafferiet i Karlskrona. Mycket är vegetariskt men här finns också goda charkuterier att välja mellan. Beställ catering till din fest, så som italiensk buffé, ostfat eller en picknickkorg. Du kan också ta dig en titt bland hyllor fyllda av delikatesser, smarriga kakor, såser, marmelader och mycket annat. Lunchen serveras mellan 11.00-14.00 och nu är det även kvällsöppet!

Adress
Rådhusgatan 9, Karlskrona
Karlskrona Byggnadsvård & Inredning

Karlskrona Byggnadsvård & Inredning är Blekinges mest välsorterade Byggnadsvårdsbutik, belägen i Karlskrona Lampfabriks butikslokaler från 1899. Förutom ett brett sortiment av linoljefärg, tapeter, beslag, belysning och allt annat som hör traditionell byggnadsvård till, hittar du även ett brett utbud av inredningsdetaljer och presentartiklar. Arbetet sker med så lokala producenter som möjligt – uteslutande från Sverige och Europa. Karlskrona Byggnadsvård & Inredning är beläget i Karlskrona Lampfabriks gamla butikslokal som under 2016 varsamt återställt i sitt ursprungliga skick. Karlskrona Lampfabrik började med fabriksförsäljning till allmänheten redan på 1890-talet, men butiksförsäljningen upphörde 1975. Hela Karlskrona Lampfabriks sortiment av fotogenlampor, badrums- och elektrisk armatur finns också att ta del av i butiken.

Adress
Långgatan 11, 371 38 Karlskrona
Karlskrona

I Karlskrona med sin fantastiska skärgård hittar du inte bara stränder, klippor, naturreservat, cykelspår och vatten utan också bra shopping. Längs kullerstensgator och gamla hus kan du hitta både unika små guldkorn och stora kedjor. i Karlskrona hittar du kläder, skor, heminredning, presentartiklar och mycket mer. Det mesta ligger inne i centrum men det finns även större köpcentrum en bit utanför stadskärnan med stora kedjor. Det finns ett stort utbud av mysiga caféer och unika restauranger att äta på och mysiga parker att sitta och bara ta en paus i!

Sök, boka och inspireras

Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor och upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.

Färja

Det finns två färgelinjer som tar dig till och från Blekigne. DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen som tar 14 timmar samt Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen som tar 10.5 timmar.