På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Blekinge

Blekinge

Välkommen till Blekinge! Det är en liten, förtrollande och vacker destination med överraskande nära till allt. Njut av att öhoppa, sola på skärgårdsklippor, sandstränder, sjöar, vildmark och den djupa skogen med ljust gröna ängar. Visste du att solen skiner fler timmar här än på många andra platser i Sverige? Ja, och visst gör det att din vistelse blir ännu bättre! Utforska den historiska flottbasen; en del av det maritima världsarvet. Smaka på lokalt producerad mat, upplev musikevenemang, konst, hantverk och olika familjeaktiviteter.

Hitta resa

Blekinge
Reseguiden logo
Eriksberg Vilt & Natur

Vid Eriksbergs entré öppnar sig en värld av upplevelser med allt från vilda djur till gastronomi. En mäktig visent som vädrar i luften. En hjortkalv som sturskt hoppar runt i gräset. Eller ett morgonkaffe med utsikt över savannens betande djur. På Eriksberg möter du det vilda livet. Det är du som är gäst i hjortarnas och havsörnarnas värld, inte tvärtom. Många gäster blir nog förvånade över att det finns konst, utställningar och historiska vandringar på Eriksberg, eller lekpark och café. Bäst kända är Eriksberg för sin mat, fiske- och jaktupplevelser. Den som vill uppleva både skmyning och grynig i parken kan välja mellan vandrarhem eller lyxig vistelse på hotell. Det finns till och med en säkerhetsvilla för internationella toppar som söker ett hide-away.

Adress
Guöviksvägen 353
Kulturcentrum Ronneby konsthall

Besök en av Kulturcentrum Ronnebys utställningar, perfekt för den konstintresserade! Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Adress
Kallingevägen 3 372 30 Ronneby
Gourmet Grön i Karlshamn

För 21:a året i rad blev Gourmet Grön i Karlshamn omnämnda i White Guide som en av Sveriges bästa restauranger. Här serveras fräscha grönsaker, ekologiskt kött, delikata ostar och mycket mer i rätter med mycket smak. Hög kvalitet och god smak står i centrum. Luncher, catering, bufféer- upplev nya smaker och upplevelser!

Adress
Biblioteksgatan 6, Karlshamn
Nya Skafferiet i Karlskrona

Lunchbuffé med ett stort urval sallader och hemlagade pajer och andra delikatesser från deras disk äter du hos Nya Skafferiet i Karlskrona. Mycket är vegetariskt men här finns också goda charkuterier att välja mellan. Beställ catering till din fest, så som italiensk buffé, ostfat eller en picknickkorg. Du kan också ta dig en titt bland hyllor fyllda av delikatesser, smarriga kakor, såser, marmelader och mycket annat. Lunchen serveras mellan 11.00-14.00 och nu är det även kvällsöppet!

Adress
Rådhusgatan 9, Karlskrona
Askunga Dovvilt

Åk på en härlig utflykt mitt i Blekinges vackra natur. Väl framme möts du av en välfylld gårdsbutik med doft från kryddor, kaffe och doftljus. Här finns ett nybyggt café med en öppen veranda mot djurens hage. Kommer du med bil parkerar du alldeles intill butiken längs ett vackert stengärde. Här hittar du dovhjort kött och hängmörat nötkött från egna djur på gården, annat viltkött som vildsvin, älg, fasan och and. Fläskkött från “Glad gris”, lamm och kyckling samt ägg från frigående höns. På hyllorna hittar du produkter med olika smaker från hela Sverige. Intill gårdsbutiken finns servering av matpajer, toast, sallader, smörgåsar och hembakat.

Adress
Askunga 4, 370 30 Rödeby
Sturkö rökeri

Ute i den blekingska skärgården på ön Sturkö ligger detta gamla rökeri. Ett familjeföretag där de förädlar fisk i alla former i stenugnar enligt gammeldags metoder med anor från 1400-talet. I sommarcaféet är det kall buffévagn med rätter från hela vårt utbud med dagens sallader samt potatissallader som tillbehör. Även smörgåstårtor och färdiga uppläggningar kan fås på beställning.

Adress
Höks väg 7, 370 43 Sturkö

Sök, boka och inspireras

Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor och upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.

Färja

Det finns två färgelinjer som tar dig till och från Blekigne. DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen som tar 14 timmar samt Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen som tar 10.5 timmar.