Destination:

Blekinge

Blekinge

Spendera dina lediga dagar i Blekinge och bli som pånyttfödd. Bege dig ut i den outforskade och vackert skiftande naturen. Upptäck de glittrande sjöarna, skärgården och de vita sandstränderna. Lär känna det kulturarv som nu förändrat hela Sveriges historia. För bara något år sedan bärgades ett skeppsvrak, en guldskatt grävdes upp och nu är berättelserna från förr justerade.

Hitta resa

Blekinge
Reseguiden logo
Eriksberg

"Som en vild afrikansk lodge mitt i Blekinge". Det är en talande beskrivning av den naturnära upplevelsen du möts av på Eriksberg. Här kan du ta dig tid för återhämtning med savannen som närmaste granne. Precis utanför fönstret finns de vilda djuren och inne i det varma rummet återspeglas mängder av exotiska djur.

Adress
Guöviksvägen 353, Trensum
En kulturskatt

Ronneby har en vacker Brunnspark men också en kulturskatt - Bergslagen. Det är en genuin stadsdel med bebyggelse och gatustruktur som härstammar från medeltiden. Här kan du strosa i kulturhistoriska miljöer längs smala vindlande gränder bakom Heliga Kors kyrka med sin stora samling renässanskonst. Dessutom finns det ett hembygdsmuseum och konstutställningar på Ronneby Kulturcentrum i området.

Adress
Bergslagen, Ronneby
&Vin

Alldeles intill havet med en enastående utsikt äter du god mat och dricker fantastiskt vin. Här på &Vin i Karlshamn kan man tydligt känna kärleken till Italien men på vinlistan finns det viner från hela världen. Medelhavsinspirerade rätter lagade av goda råvaror och mycket kärlek.

Adress
Pirgatan, Karlshamn
Restaurang Visenten & Havsörnen

På gården i Möjligheternas hus finns restaurang Visenten, som av välrenommerade White Guide hamnat i deras god klass sedan 2015. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar. Men även det bästa av vad Sverige har att erbjuda i sin helhet, och en och annan internationell delikatess. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus. Restaurang Havsörnen En smakupplevelse för alla sinnen I Säteriets restaurang Havsörnen arbetar vi helt och hållet utifrån det sunda förnuftet, vad naturens skafferi har att erbjuda under gällande säsong. Vi använder i sin helhet de råvaror som gården, skogen, sjöarna, havet och trädgården har att erbjuda och vi arbetar med noga utvalda personer, så som gårdens viltmästare, trädgårdsmästare samt våra lokala fiskare. Men även det bästa i råvaruväg, från det lokala området och en och annan långväga, för att få till det allra bästa. I restaurang Havsörnen serveras genuin vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.

Adress
Guöviksvägen 353, Karlshamn
Kulturcentrum Ronneby konsthall

Besök en av Kulturcentrum Ronnebys utställningar, perfekt för den konstintresserade! Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Adress
Kallingevägen 3 372 30 Ronneby
Karlskrona Lamp Factory

What colour are you? The now-classic kerosene lamp was launched in the late 19th century as the "locomotive driver's lamp". Then it was used as a small spare lamp for the locomotive driver, but now it stands firmly as an interior fixture in every other Swedish home.

Adress
Långgatan 11 A, Karlskrona

Sök, boka och inspireras

Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor och upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.

Färja

Det finns två färgelinjer som tar dig till och från Blekigne. DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen som tar 14 timmar samt Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen som tar 10.5 timmar.