Destination:

Bologna

Lokal
temperatur

17°

Lokal
tid

09:12

Bologna

Bologna är huvudstad i provinsen Emilia Romagna och är känd för sin konst, sitt universitet och sitt förstklassiga kök. Här arrangeras många internationella mässor och stan är också känd för sin bilindustri. Ducati, Lamborghini och Maserati har alla sina rötter i Bologna och Ferraris huvudkontor ligger i grannstaden Modena.

Hitta resa

Bologna
Reseguiden logo
Torre Degli Asinelli och Torre Della Garisenda
Piazza di Porta Ravegnana, Bologna

Dessa två lutande torn, byggda på 1100-talet, är tillsammans en av Bolognas främsta symboler. Det högsta är Asinellitornet med sina 98 meter. Även om det är jobbigt att ta sig upp är det absolut värt besväret då du inte bör missa utsikten från tornet.

Palazzo d'Accursio o Comunale
Piazza Maggiore 6, Bologna

Palazzo Comunale är Bolognas rådhus. Här finns en stor samling renässansmålningar och andra konstföremål.

Rodrigo
Via della Zecca, 2, Bologna

Rodrigo är en av Bolognas mest eleganta restauranger och ligger belägen i en gammal byggnad i centrum. Menyn innehåller både traditionella och mer nyskapande rätter baserade på fisk, kött och svamp. Den färska pastan håller särskilt hög klass. Kommer du sent på kvällen kan du här få se kända italienska teaterskådespelare.

Diana
Via dell'Indipendenza 24, Bologna

Diana öppnade på 1920-talet och är känd som Bolognakökets högborg. Här finns många goda rätter, några som rekommenderas extra varmt är färsk pasta (tortellini, tortelloni, lasagna, tagliatelle), stekar, svamp och efterrätten "Diana" med varm choklad och glass. Möblerna och stämningen påminner om 1950-talet.

Galleria Cavour
Segreteria Galleria Cavour, Bologna

Det finns en anledning till att Italien är en av världens främsta modenationer. Titta i skyltfönstren i Galleria Cavour, bara tio minuters promenad från Piazza Maggiore, så förstår du varför. Här finns varumärken som Gucci, Prada och Miu Miu.

Shopping i centrala Bologna
Via Farini, Bologna

Modebutiker hittar du överallt i centrala Bologna, framför allt på Via Farini, Via Ugo Bassi, Via Indipendenza och under Portico del Pavaglione.

Bologna Flygplats
Bologna Flygplats, Bologna

Bolognas flygplats ligger 9 kilometer från centrum. Du når Bologna med taxi och buss. Taxibilarna hittar du utanför ankomsthallen. Bussen som sköts av TPER avgår var elfte minut från flygplatsen från klockan 05:00 till 00:15 och från centralstationen till flygplatsen från 05:00 till 23:30. Resan tar nästan 30 minuter. Biljetter kan köpas direkt på nätet (aerobus.bo.it) eller vid biljettautomaterna bredvid busshållplatsen.

Luigi Ridolfi Flygplats
Luigi Ridolfi Flygplats, Forli

Du kan också anlända till Luigi Ridolfi Flygplats som ligger ungefär 80 kilometer från staden.

Arrival Guides Logo