Destination:

Bologna

Bologna

Bologna är huvudstad i provinsen Emilia Romagna och är känd för sin konst, sitt universitet och sitt förstklassiga kök. Här arrangeras många internationella mässor och stan är också känd för sin bilindustri. Ducati, Lamborghini och Maserati har alla sina rötter i Bologna och Ferraris huvudkontor ligger i grannstaden Modena.

Hitta resa

Bologna
Reseguiden logo
Torre Degli Asinelli och Torre Della Garisenda

Dessa två lutande torn, byggda på 1100-talet, är tillsammans en av Bolognas främsta symboler. Det högsta är Asinellitornet med sina 98 meter. Även om det är jobbigt att ta sig upp är det absolut värt besväret då du inte bör missa utsikten från tornet.

Adress
Piazza di Porta Ravegnana, Bologna
Palazzo d'Accursio o Comunale

Palazzo Comunale är Bolognas rådhus. Här finns en stor samling renässansmålningar och andra konstföremål.

Adress
Piazza Maggiore 6, Bologna
Rodrigo

Rodrigo är en av Bolognas mest eleganta restauranger och ligger belägen i en gammal byggnad i centrum. Menyn innehåller både traditionella och mer nyskapande rätter baserade på fisk, kött och svamp. Den färska pastan håller särskilt hög klass. Kommer du sent på kvällen kan du här få se kända italienska teaterskådespelare.

Adress
Via della Zecca, 2, Bologna
Diana

Diana öppnade på 1920-talet och är känd som Bolognakökets högborg. Här finns många goda rätter, några som rekommenderas extra varmt är färsk pasta (tortellini, tortelloni, lasagna, tagliatelle), stekar, svamp och efterrätten "Diana" med varm choklad och glass. Möblerna och stämningen påminner om 1950-talet.

Adress
Via dell'Indipendenza 24, Bologna
Galleria Cavour

Det finns en anledning till att Italien är en av världens främsta modenationer. Titta i skyltfönstren i Galleria Cavour, bara tio minuters promenad från Piazza Maggiore, så förstår du varför. Här finns varumärken som Gucci, Prada och Miu Miu.

Adress
Segreteria Galleria Cavour, Bologna
La Perla

Med både innovation och tradition erbjuder underklädesmärket La Perla vackra underkläder. La Perla finns på två ställen i Bologna, varav en ligger i Galeria Cavour:

Adress
Galleria Cavour 1, Bologna

Bologna Flygplats

Bolognas flygplats ligger 9 kilometer från centrum. Du når Bologna med taxi och buss. Taxibilarna hittar du utanför ankomsthallen. Bussen som sköts av TPER avgår var elfte minut från flygplatsen från klockan 05:00 till 00:15 och från centralstationen till flygplatsen från 05:00 till 23:30. Resan tar nästan 30 minuter. Biljetter kan köpas direkt på nätet (aerobus.bo.it) eller vid biljettautomaterna bredvid busshållplatsen.

Adress
Bologna Flygplats, Bologna

Luigi Ridolfi Flygplats

Du kan också anlända till Luigi Ridolfi Flygplats som ligger ungefär 80 kilometer från staden.

Adress
Luigi Ridolfi Flygplats, Forli