Destination:

Bukarest

Lokal
temperatur

22°

Lokal
tid

20:15

Bukarest

Bukarest är utan tvekan Europas bäst bevarade hemlighet. Restauranger, barer, konstgallerier och museum poppar nu upp i så gott som varje nyrenoverat kvarter. Turister har nu börjat upptäcka denna lilla pärla och utforska Bukarest gömda skatter. Välkommen till Bukarest - en välkomnande och livlig stad.

Hitta resa

Bukarest
Reseguiden logo
Palatul Parlamentului (Parlamentspalatset)
Strada Izvor 2-4, Bukarest

Palatul Parlamentui byggdes under Ceausescu-regimen och är Rumäniens mest kända byggnad. En rundvisning i de storslagna trapporna och salarna ger en fascinerande insikt i en svunnen tid.

Arcul de Triumf (Triumfbågen)
Piața Arcul de Triumf, Bukarest

Bukarests Triumfbåge restes som ett minnesmärke över soldaterna i första världskriget och landets återförening 1918. Triumfbågen byggdes först i trä år 1922 men slutfördes i granit år 1936.

Casa Doina
Şos Kiseleff 4, Sector 1, Bukarest

Casa Doina är en restaurang som lockar Bukarests mest inflytelserika gäster. Hit kommer politiker och direktörer för att äta förstklassiga rumänska rätter.

Divan
Strada Franceza 46-48, Bukarest

Det här är inte bara en restaurang men en mötesplats i en orientalisk miljö. Divan serverar god mat och liveunderhållning vilket gör detta till en kväll att minnas.

World Trade Center Bucharest
10 Montreal Square, Bukarest

World Trade Center i Bukarest har eleganta boutiquer, konstgallerier, mode och antikaffärer. Det finns också tjänster såsom skönhetssalonger, banktjänster, livsmedelsbutiker, apotek, postkontor, restauranger och kafeteria.

Unirea Shopping Centre
Piata Unirii 1, Bucharest

Unirea Shopping Centre är beläget i hjärtat av staden och erbjuder modebutiker på första och andra våningen såsom H&M, NewYorker, Body Shop och Triumph. Elektronik- och hushållsbutiker finns på våning tre och fyra. Om du vill köpa mat gå ner till bottenvåningen där Mega Image matbutik finns.

Henri Coandă Internationella Flygplats
Henri Coandă Internationella Flygplats, Bukarest

Bukarest har två flygplatser: Henri Coandă Internationella Flygplats och Bucharest Băneasa Flygplats. Henri Coandă Internationella Flygplats ligger cirka 17 kilometer från city och resan hit tar cirka 40 minuter. Det är mestadels internationella och inhemska flyg som går härifrån. Tåg förbinder flygplatsen med Bukarest Norra Tågstation. Du kan också ta nummer 780 expressbusslinje. Buss 783 förbinder flygplatsen med city och den går hela dagen, var 40:e minut på kvällar. Du hittar bussar vid avgångs- och ankomstterminalerna. Taxi kan beställas genom en touch screen i ankomsthallen.

Bucharest Băneasa Flygplats
Bucharest Băneasa Flygplats, Bukarest

Bucharest Băneasa Flygplats ligger 8 kilometer norr om city och resan hit tar cirka 20 minuter. Hit går främst charterflyg och inrikesflyg. För att ta dig till och från flygplatsen kan du ta buss 131, 335, 148, 112 och 301. Du kan också ta spårvagn nummer 6 och expressbuss 783.

Arrival Guides Logo