Destination:

Bukarest

Bukarest

Bukarest är utan tvekan Europas bäst bevarade hemlighet. Restauranger, barer, konstgallerier och museum poppar nu upp i så gott som varje nyrenoverat kvarter. Turister har nu börjat upptäcka denna lilla pärla och utforska Bukarest gömda skatter. Välkommen till Bukarest - en välkomnande och livlig stad.

Hitta resa

Bukarest
Reseguiden logo
Palatul Parlamentului (Parlamentspalatset)

Palatul Parlamentui byggdes under Ceausescu-regimen och är Rumäniens mest kända byggnad. En rundvisning i de storslagna trapporna och salarna ger en fascinerande insikt i en svunnen tid.

Adress
Strada Izvor 2-4, Bukarest
Arcul de Triumf (Triumfbågen)

Bukarests Triumfbåge restes som ett minnesmärke över soldaterna i första världskriget och landets återförening 1918. Triumfbågen byggdes först i trä år 1922 men slutfördes i granit år 1936.

Adress
Piața Arcul de Triumf, Bukarest
Casa Doina

Casa Doina är en restaurang som lockar Bukarests mest inflytelserika gäster. Hit kommer politiker och direktörer för att äta förstklassiga rumänska rätter.

Adress
Şos Kiseleff 4, Sector 1, Bukarest
Divan

Det här är inte bara en restaurang men en mötesplats i en orientalisk miljö. Divan serverar god mat och liveunderhållning vilket gör detta till en kväll att minnas.

Adress
Strada Franceza 46-48, Bukarest
World Trade Center Bucharest

World Trade Center i Bukarest har eleganta boutiquer, konstgallerier, mode och antikaffärer. Det finns också tjänster såsom skönhetssalonger, banktjänster, livsmedelsbutiker, apotek, postkontor, restauranger och kafeteria.

Adress
10 Montreal Square, Bukarest
Unirea Shopping Centre

Unirea Shopping Centre är beläget i hjärtat av staden och erbjuder modebutiker på första och andra våningen såsom H&M, NewYorker, Body Shop och Triumph. Elektronik- och hushållsbutiker finns på våning tre och fyra. Om du vill köpa mat gå ner till bottenvåningen där Mega Image matbutik finns.

Adress
Piata Unirii 1, Bucharest

Henri Coandă Internationella Flygplats

Bukarest har två flygplatser: Henri Coandă Internationella Flygplats och Bucharest Băneasa Flygplats. Henri Coandă Internationella Flygplats ligger cirka 17 kilometer från city och resan hit tar cirka 40 minuter. Det är mestadels internationella och inhemska flyg som går härifrån. Tåg förbinder flygplatsen med Bukarest Norra Tågstation. Du kan också ta nummer 780 expressbusslinje. Buss 783 förbinder flygplatsen med city och den går hela dagen, var 40:e minut på kvällar. Du hittar bussar vid avgångs- och ankomstterminalerna. Taxi kan beställas genom en touch screen i ankomsthallen.

Adress
Henri Coandă Internationella Flygplats, Bukarest

Bucharest Băneasa Flygplats

Bucharest Băneasa Flygplats ligger 8 kilometer norr om city och resan hit tar cirka 20 minuter. Hit går främst charterflyg och inrikesflyg. För att ta dig till och från flygplatsen kan du ta buss 131, 335, 148, 112 och 301. Du kan också ta spårvagn nummer 6 och expressbuss 783.

Adress
Bucharest Băneasa Flygplats, Bukarest