Destination:

Dubrovnik

Lokal
temperatur

18°

Lokal
tid

09:43

Dubrovnik

Staden Dubrovnik är full av liv året runt. Den otroligt vackra Gamla stan med sina marmorgator är unik. Det är alltid fullt med folk på torgen, de små bakgatorna, kaféerna och barerna. Rena stränder och kristallklart vattnen runt stadens murar är en fantastisk upplevelse året runt.

Hitta resa

Dubrovnik
Reseguiden logo
Dominikanerkloster och Museum
Od sv. Dominika 4, Dubrovnik

Detta kloster byggdes 1301 av Dubrovniks invånare på order av de lokala myndigheterna. Museet i samma byggnad har en imponerande samling konst från 1500 talets Dubrovnik.

Mount Srd
Mount Srd, Dubrovnik

Den bästa utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar är utan tvekan från toppen av Srd Hill. Dubrovnik Cable Car byggdes redan 1969 och var alltid entusiastiskt används av mer än 2,5 miljoner besökare som ville njuta av den vackra panoramautsikten. En klar dag kan du se upp till 60 km. Av denna anledning byggdes Imperial Fortress strategiskt på denna privilegierade plats i början 19th century. Det är också möjligt att ta sig dit med bil eller till fots. Oavsett hur du kommer dit är en fantastisk utsikt din belöning!

Atlas Club Nautika
Brsalje 3

Utsökt lyxrestaurang i två våningar med god service. Atlas Club anses vara stadens bästa skaldjursrestaurang. Ett enormt utbud av viner gör rättvisa till den utsökta maten. Bordsbeställning rekommenderas.

Proto
Siroka 1

Fantastisk restaurang med lika goda kötträtter som skaldjursrätter. Det finns en formellare matsal inomhus och en mer avslappnad på terrassen. Proto har funnits sedan 1886 och har en lång historia. Restaurangen har en utomordentlig service och suverän känsla för detaljer. Bordsbeställning rekommenderas.

Flygplats

Dubrovnik Airport ligger cirka 22 kilometer öster om stadens centrum. Flygbussar finns vid alla ankomster, även sent på kvällen. Hållplats för flygbussarna är vid ingången till Gamla stan eller vid busstationen och en biljett kostar 30 kunas. Priset från Dubrovniks flygplats in till Dubrovnik är mellan 200 och 235 kunas, beroende på vilken del av staden hotellet ligger. Resan tar cirka 30 minuter med bil.

Kollektivtrafik

De flesta delarna av Dubrovnik är lättast att utforska till fots. Om du känner att avståndet är lite för långt har staden ett utmärkt bussystem. Priset för en enkelbiljett är 10 kuna om man köper från busschauffören och bara 8 kn ("S" biljett) om du köper biljett i en tidningskiosk. Biljetten gäller i en timme för ett obegränsat antal resor inom staden. Vid köp av en "P" bussbiljett till priset av 120 kN, har du rätt till 20 turer till ett pris av endast 6 kN. Det finns en ny bussterminal i Gruz. Om du behöver ta dig från Gamla stan till busstationen, hoppa på buss nummer 1, 1a och 1b.

Arrival Guides Logo