Destination:

Genève

Genève

Genève ligger som en glittrande juvel intill Genèvesjön. Allt här andas kvalité, elegans och kosmopolitiskt liv. Staden bubblar av beresta människor, utmärkta restauranger, exklusiva butiker, vackra parker, kulturliv och intressanta museer. Dessutom är Genève rent geografiskt behändigt litet: man kan flanera genom staden på en timme och lätt göra små dagsutflykter till idylliska omgivningar.

Hitta resa

Genève
Reseguiden logo
Jet d´Eau

Jet d’Eau är en av världens högsta vattenfontäner och en välkänd symbol för Genève. Fontänen sprutar ut fem hundra liter vatten per sekund ända upp till 140 meters höjd.

Adress
Jet d´Eau, Genève
FN-högkvarteret - Palais des Nations

Förenta Nationernas Europahögkvarter ligger i en ståtlig marmorbyggnad omgiven av pastorala parker. Detta är förstås ett måste, och något som är ganska svårt att undvika, i Genève. Är du intresserad av att veta mer kan du boka en guidad tur.

Adress
Palais des Nations, Genève
Le Lyrique

Mitt i musikdistriktet, intill stora teatern, ligger denna restaurang med lyxig Genève-atmosfär som serverar goda rätter. På de gyllene väggarna hänger porträtt av maestros som Verdi och Strauss.

Adress
Bd. du Théâtre 12, Genève
Brasserie Lipp

Brasserie Lipp är en systerrestaurang till den i Paris. Detta ställe är väldigt livligt och serverar underbar bouillabaisse. Sommartid innebär kvalitetstid på den vackra terrassen, i lugn och ro borta från trafiken.

Adress
Rue de la Confédération 8, Genève
Rue du Rhône

Denna gata är ett pärlband av exklusiva butiker som för tankarna till Marbella, Gstaad och Beverly Hills. Här finns prestigeklockor, juveler och märkeskläder. Cartier, Patek Philippe och Rolex glittrar ikapp med Piaget, Audemars Piguet och Gucci. MaxMara, Versace och Louis Vuitton trängs med blixtrande juveler hos Grisogono, Chopard och Bulgari.

Adress
Rue du Rhône, Genève
Rue des Alpes

Omkring tågstationen hittar man affärer med typiskt schweiziska souvenirer: choklad, gökur, arméknivar, speldosor, hemslöjd och Mont-Blancpennor. Butikerna har namn som Little Switzerland, Swiss Tradition och Swiss Corner.

Adress
Rue des Alpes, Genève

Genèves Internationella Flygplats

Genèves Internationella Flygplats ligger cirka 4 kilometer från Genève och är lätt att ta sig till från stadens centrum. "Unireso" har olika typer av transportmedel, som tåg och bussar. En biljett gäller på samtliga. www.unireso.com Tågen tar cirka 6 minuter mellan flygplatsen och Centralstationen i Genève (Cornavin). Buss nummer 10 till Centralstationen tar cirka 15 minuter och biljetten gäller en timme. Stadsbussarna stannar var 8-15 minut för att plocka upp passagerare. Biljetterna kan köpas från biljettautomater och från tågstationen. Notera att Unireso är gratis för alla som anländer med flyg till Genève flygplats. Detta erbjudande är begränsat till 80 minuter räknat från ankomsttiden. Du kan hämta din gratisbiljett från biljettmaskinen vid bagageområdet. När du har anlänt till ditt hotell får du "Geneva Transport Card", ett kort som ger dig gratis tillgång till alla transportmedel i Genève. Det finns gratis transferbussar som transporterar gäster till ett urval av några av de schweiziska hotellen. Besök hemsidan för att se om ditt hotell finns med på listan. Taxi tar cirka 15-30 minuter till centrum och bilarna tar cirka fyra personer. Taxi-phone SA Geneva +41 22 33 141 33 www.taxi-phone.ch AA Genève Central Taxi +41 22 3 202 202 www.geneve-taxi.ch

Adress
Genèves Internationella Flygplats, Genève

Kollektivtrafik

Genève har utmärkt lokaltrafik som består av buss, trådbuss, spårvagn, båt och tåg. Nätverket Unireso gör att du smidigt kan använda samma biljett för alla transportmedel. Biljetter kan köpas från biljettautomater, återförsäljare och online. Veckokort och månadskort finns också tillgängliga. Notera att Unireso är gratis för alla som anländer med flyg till Genève flygplats. Detta erbjudande är begränsat till 80 minuter räknat från ankomsttiden. Du kan hämta din gratisbiljett från maskinen vid bagageupphämtningen. När du har anlänt till ditt hotell får du "Geneva Transport Card", ett kort som ger dig gratis tillgång till alla transportmedel i Genève. TPG (Spårvagn och buss) www.tpg.ch TAC (Buss) www.reseau-tac.fr TPN (Buss) www.bustpn.ch SBB (Tåg) www.cff.ch SMGN (Båt)